Измина месец, откакто мъж от Мериленд стана вторият човек, който

...
Измина месец, откакто мъж от Мериленд стана вторият човек, който
Коментари Харесай

Месец след трансплантацията на сърце на прасе, мъж от Мериленд преминава през „тежка“ физиотерапия

Измина месец, откогато мъж от Мериленд стана вторият човек, който получи трансплантирано сърце от прасе – и оповестено в петък болнично видео демонстрира, че той работи мъчно се възвръща.

Лорънс Фосет умираше от сърдечна непълнота и не отговаряше на изискванията за обичайната сърдечна трансплантация, когато лекарите от Медицинския факултет на Университета на Мериленд предложиха извънредно пробната интервенция.

В първият взор на Faucette, обезпечен след трансплантацията на 20 септември, болнично видео демонстрира физиотерапевта Крис Уелс, който го приканва да извърши упражнение за въртене на педалите, с цел да възвърне силата си.

първата в света трансплантация на сърце от генетично модифицирано прасе в друго обречен на смърт човек. Дейвид Бенет оцеля единствено два месеца преди този момент сърце да не успее по аргументи, които не са изцяло ясни, макар че по-късно в органа бяха открити признаци на свински вирус. Уроците от този първи опит доведоха до промени преди този втори опит, в това число по-добри проби за вируси.

Опитите за трансплантация на органи от животно на човек - наречени ксенотрансплантации - се проваляха в продължение на десетилетия, защото имунната система на хората неотложно унищожи непозната тъкан. Сега учените се пробват още веднъж да употребяват генетично модифицирани свине, с цел да създадат органите им по-човешки.

Свинският бъбрек работи в човешкото тяло повече от месец, като най-новата стъпка напред в трансплантациите животно-човек

Във петъчното болнично видео, лекарите на Faucette сподели, че сърцето на прасето не е посочило никакви признаци на отменяне.

„ Сърцето му прави всичко единствено “, сподели доктор Мухамад Мохиуддин, началник на сърдечната ксенотрансплантация на екипа в Мериленд.

A Говорителят на болничното заведение сподели, че Фосет може да се изправи и физиотерапевтите му оказват помощ да придобие мощ, нужна за опит за вървене.

Много учени се надяват, че ксенотрансплантациите един ден могат да компенсират големия дефицит на дарения на човешки органи. Повече от 100 000 души са в националния лист за трансплантация, множеството от които чакат бъбреци, а хиляди ще умрат в очакване.

Шепа научни екипи са тествали бъбреци и сърца на прасета в маймуни и в дарени човешки тела, надявайки се да научат задоволително, с цел да може Администрацията по храните и медикаментите да позволи публични изследвания за ксенотрансплантация.

Трансплантациите на органи на прасета са по-близо до триумфа, до момента в който лекарите тестват интервенция при хора в мозъчна смърт
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР