Изместват пробното преброяване през април. Решението е било взето на

...
Изместват пробното преброяване през април. Решението е било взето на
Коментари Харесай

Отлагат с месец пробното преброяване заради коронавируса

Изместват пробното броене през април. Решението е било взето на неприсъствено съвещание на Централната комисия по преброяването през днешния ден.

Изместването му с месец по-късно се дължи на епидемиологичната конюнктура в страната и ограниченията, предложени от спешния щаб.

От 20 април хората от цялата страна ще могат да се преброят пробно по електронен път на www.census2021.bg. Тестването на системата от допустимо максимален брой консуматори ще помогне на Националния статистически институт за провеждането на същинското броене през януари 2021 година.

От 27 април преброителите ще посещават домовете във Велинград, селата Света Петка и Чолакова, Разград, село Ясеновец и регион " Студентски " в столицата.

От Национален статистически институт разясняват, че всички преброители и контрольори, които са подали документи за присъединяване в пробното броене до момента, ще бъдат поканени да се включат, без да аплайват наново. Обучението им ще се организира директно преди пробното броене, когато ще получат и анкетните карти.

От Института твърдят, че отлагането на пробното броене не нарушава цялостната подготовка за същинското броене следващата година. Всички останали действия вървят по график, в това число и предварителният експериментален обход, който към този момент се организира в посочените общини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР