Измерване без линийка може да се направи по следните начини.

...
Измерване без линийка може да се направи по следните начини.
Коментари Харесай

Как да направите измервания, ако нямате линийка под ръка?

Измерване без линийка може да се направи по следните способи. Те са доста потребни в всекидневието.

Още от ученическите години знам най-малко два метода, които са ми били потребни в живота. Ще приказвам за тях и други способи за премерване. Татко, който постоянно се отличаваше с досетливост, ме научи на някои трикове.

Ръка

Ако би трябвало да измерите 1 метър плат или въже, вземете края на въжето, увийте го към част от ръката си от дланта до лакътя и назад. Дължината на предмишницата при хората е приблизително 46-50 см. Така че, почти, се получава 1 метър.

Интересното е, че 1 фаланга на показалеца е 2,5 см. А дължината на палеца е 5 см. Ако би трябвало да измерите 10 см, сгънете дланта си в пестник, дистанцията от ставата на показалеца до ставата на дребният пръст е 10 см.

Разбира се, всеки човек има друг размер на ръката, само че разликата е дребна. Така че за приблизителни измервания този способ е отличен.

Гаечен ключ

Как дискретно да изберете размера на пръстена за обичаната си? Използвайте гаечен ключ. Например, ключ 13 дава отговор на пръстен с размер 15,5. Това е най-малкият размер на дамски пръстен.

Кибритена кутия

Когато се чудех какъв брой коства да си направя татуировка, попаднах на това изложение: „ Цената на татуировка е за рисунка с размери 20 кв. см. (кибритена кутия) ” – кибритената кутия е идеална за точни измервания.

Вижте още: Терлици на една кука

Лист хартия

Стандартен лист А4 има дължина 29,7 см и широчина 21 см. Предмет в дома, чиито размери знаете тъкмо, също е подобаващ. Има доста способи за премерване без линийка.

Уредът за премерване може да бъде спално долни дрехи, което има общоприети размери, банкова карта и така нататък

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР