Измененията в политиката на и САЩ създават условия за преразглеждане

...
Измененията в политиката на и САЩ създават условия за преразглеждане
Коментари Харесай

Париж смята, че е възможно преразглеждане на отношенията между Европа и САЩ

Измененията в политиката на и Съединени американски щати основават условия за преразглеждане на връзките посред им на нова основа. Това съобщи външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан в взаимно изявление с държавния секретар Антъни Блинкен, оповестено в „ Le Journal du Dimanche “, представено от БГНЕС.

„ Ситуацията в този момент е друга от предходната. Съединени американски щати се трансформираха и Европа също, като всичко това се случи в уславия, когато обстановката на Земята стана по-трудна. Затова Европа реши, че би трябвало да подходи с по-голяма отговорност към стоящата пред нея задача и да сътвори тези принадлежности, които ще ѝ разрешат да ускори стратегическата си самостоятелност “, акцентира френският министър.
 Франция и Германия желаят среща на Европейски Съюз и Путин Франция и Германия желаят среща на Европейски Съюз и Путин
Посланиците на Франция и Германия са предложили на сътрудниците си от Европейския съюз концепцията за среща на върха на блока с присъединяване на рус...

„ Ние не можем да се върнем на същото равнище на трансатлантическите връзки, които съществуваха преди 10 години, само че протичащото се ни разрешава да ги изградим на нова основа “, сподели Льо Дриан. Той акцентира, че е в полза на Съединени американски щати да има мощна Европа и мощни съдружници, а не слаби, неспособни да обезпечат задоволителна поддръжка.

Антъни Блинкен съобщи, че е склонен с тази позиция. „ Наистина дава отговор на ползите на Съединени американски щати техният главен сътрудник да разполага с оптимални благоприятни условия, които да разрешат и на двете страни да се оправят с провокациите пред тях “, сподели той.

" Премахвайки митническите цени, към този момент постигнахме значими резултати по отношение на решаването на разногласието сред производителите на самолети Boeing и Airbus, траял към този момент 17 години ", акцентира Блинкен. " С цел урегулиране на различията се основава трансатлантически съвет по въпросите на софтуерните нововъведения. Най-важното, обаче, е, че и двете страни изповядват общи полезности. Това е от основно значение, когато пред демократични страни стои значимата задача да работят дружно, с цел да реализиран позитивни и забележими резултати както за своите жители, по този начин и за целия свят ", акцентира държавният секретар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР