Изменението на климата също води до по-високи температури в Германия

...
Изменението на климата също води до по-високи температури в Германия
Коментари Харесай

Защо в Германия има опасност от екзотични болести


Изменението на климата също води до по-високи температури в Германия за все по-дълги интервали от време. А това благоприятства разпространяването на тропически заболявания.

Директорът на Института " Роберт Кох " Лотар Вилер чака в Германия да стартират да се популяризират. водят до разширение на местообитанията на комарите и кърлежите в Германия, споделя Вилер.
Редакцията предлага
Възможно е завръщане на маларията

" Много типове комари и кърлежи могат да придвижват вирусни, бактериални и паразитни инфекциозни сътрудници ", споделя Вилер. Като образци той показва вируса Зика, Денга или Западнонилската тресчица, както и премествания от кърлежите менингоенцефалит. Възможно е обаче и завръщане на маларията.

Размножаването на вирусите в комарите зависи от температурата, тъй че при по-високи температури за по-дълъг интервал от време се усилва. Ето за какво е значимо да се увеличи чувствителността на медицинските експерти в към тези болести, споделят от Института " Роберт Кох ”.

Нужни са проучвателен начинания

Политикът от Свободната демократическа партия в Германия и здравен специалист Андрю Улман също чака, че заради провокираното от климата разпространяване на популациите от кърлежи и комари в Европа и Германия все по-често ще се появяват.

Улман прикани за реакция по отношение на тези промени. Необходими са " по-нататъшни начинания за научни проучвания и нововъведения, с цел да се схванат по-добре върху разпространяването на патогени и да се подхващат ефикасни ограничения ", споделя Улман.

***

Разгледайте и тази изложба от архива ни:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР