Измежду кандидатите, които участваха в изборите в Русия - очевидно

...
Измежду кандидатите, които участваха в изборите в Русия - очевидно
Коментари Харесай

Путин няма алтернатива в Русия

Измежду претендентите, които участваха в изборите в Русия - явно Владимир Путин няма опция. Заелият второ място Грудинин желае връщане на комунизма от руско време, а третият Жириновски е смешник, освен това смешник деец, който към този момент е втръснал на всички. Взети дружно, двамата претенденти от демократичния лагер Собчак и Явлински имат 2-3% от гласовете. Това сподели за Fakti.bg анализаторът доктор Пламен Димитров от Българското геополитическо сдружение

В момента единствен сериозен конкурент на Путин е Алексий Навални, въпреки че неговата политическа тежест е доста по-малка от тази на настоящия президент. За по-сигурно властта реши да в профил Навални от изборите с процедурна хватка, счита Димитров.

По думите му тактиката на Кремъл е да маргинализира всички съперници на президента, опирайки се на мощната пропагандна машина на държавните малките екрани. Алтернатива на Путин може да се роди единствено вътре в ръководещата формация, в случай че се стигне до разединение в нея, само че такова не се вижда на хоризонта.



В предишното Путин печелеше известност поради триумфите си на вътрешния фронт – концентрация, прекъсване на държавния разпад, възпиране на олигарсите, замогване на междинната класа, въпреки и основано най-много на поскпъването на нефта. Този модел навлезе в рецесия в края на 2011 и началото на 2012 година, когато имаше огромни антиправителствени демонстрации.

След 2014 година Путин към този момент „ улучи ваксата” за високия рейтинг – интернационална агресия, борба със Запада, разпалване на синдрома на обсадената цитадела. В добавка – ракети, самолети и галактически полети. Поради това изострените връзки със Запада ще се запазят.

На интернационалния терен Путин желае да го зачитат като еднакъв на водачите на най-силните страни и на първо място на Съединени американски щати. Той жадува за самопризнание даже повече в сравнение с за територии и въздействие.



На военните това им е работа – да преувеличават заканите и да се готвят за огромна война, счита Пламен Димитров. Но такава няма да има. Потенциалът на Русия е неведнъж по-малък от този на Съединени американски щати – 9-10 пъти по-малък военнен бюджет и към 15 пъти по-малък БВП.

Поради това Путин не може да си разреши да открит боен конфликт със Запада, уверен е анализаторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР