Измежду боя и размириците в пленарна зала депутатите все пак

...
Измежду боя и размириците в пленарна зала депутатите все пак
Коментари Харесай

След 1 януари няма да се изнасят горива от руски петрол

Измежду багра и размириците в пленарна зала депутатите въпреки всичко съумяха да гласоподават измененията, касаещи дерогацията - горива от съветски нефт няма да могат да се изнасят след 1 януари, а вносът на нефт от Русия дефинитивно ще се приключи на 1 март.

Промените бяха признати на първо четене през днешния ден в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Това на практика е петият път, в който депутатите преглеждат предлагането за унищожаване на дерогацията, този път обаче ръководещите излязоха с общ законопрокет.

Така беше гласувано и да отпадне спомагателната такса от 20 лева на мегават за директен транспорт на съветски газ. От седмици страната ни работи с Европейската комисия за правене на повсеместен механизъм за тази такса и когато той бъде подготвен, тогава ще бъде прибавен, изясни преди дни Кирил Петков от " Продължаваме промяната ".

През октомври Народното събрание изненадващо одобри такса за вноса и преноса на съветския газ през системата на България, която би трябвало да се поеме от съветската " Газпром ". Срещу тези проекти обаче възрази Унгария, която подаде тъжба в Брюксел. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР