Измамниците в интернет пространството стават все по-изобретателни и находчиви, за

...
Измамниците в интернет пространството стават все по-изобретателни и находчиви, за
Коментари Харесай

Влюбена US рейнджърка вгорчи живота на пловдивчанин СНИМКИ

Измамниците в интернет пространството стават все по-изобретателни и съобразителни, с цел да изпълнят задачата си – бързи пари. При следващата куриозна лъжлива скица хакер влиза в кожата на красива кокона от американската войска, която е изморена да се грижи за сигурността на страната и желае да стартира естествен живот. Свързва се с някой отшелник и романът стартира.



Обект на сходна офанзива е станал 30-годишен пловдивчанин, който показа историята си пред „ “.

Кореспонденцията почнала преди към 3 месеца. Необвързаният мъж отворил електронната си поща и видял нетипично писмо. Отворил го и го прочел от първата до последната писмен знак.

Текстът бил извънредно дълъг. Измамникът насреща се е постарал да сътвори история и да я хастари с всевъзможни измислици за меродавност.

В писмото „ военната “ от армията на Съединени американски щати твърди, че се споделя Сюзън Санчес, на 34 години, необвързана, от Хюстън, щата Тексас.

Споделя, че се е включила към американската войска след атентатите на 11 септември 2001-а, тъй като тогава са починали трима нейни близки. Решила да се посвети на битката против тероризма. Участвала е в спецоперация в Либия, след което била трансферирана в Сирия, с цел да подкрепи битката против Ислямска страна.

„ Дълго време живях със ориста на боец, в този момент желая естествен живот, другари и някой, с който да се обичаме вечно. Искам да се любувам на свободата, за която съм се борила и не желая да пребивавам в боязън.

Свързах се с теб, тъй като те харесах пъклен доста, даже и единствено по фотоси. Чувствам, че си моята сродна душа и че можем да сме дружно, да се обичаме, да създадем семейство, като естествените хора “, се споделя в писмото на хакера, представящ се за ухажорка.

 Нова машинация!

Жената споделя също, че до момента в който е била на задача, тя и екипът ѝ са разкрили забележителна сума пари, с която с бъдещия ѝ мъж ще могат да живеят като в приказките.

„ Дълго време те търсих и най-после те срещнах. Искам да съм при теб допустимо най-скоро “, написа разчувствана хубавицата с пагон.

„ Дълго време се чудих дали написаното е истина или не. Реших да отговоря и да видя до каква степен ще стигне кореспонденцията “, описа пловдивчанинът. Той написа, че също е уединен и че има потребност от човек до себе си, само че желае повече информация за дамата, с цел да се подсигури.

След два дни идва ново писмо. В него рейнджърката споделя, че е щастлива от почналия диалог, само че изяснява, че в Сирия не ѝ е разрешено да употребява мобилен телефони или каквито и да било други информационни устройства.

„ Всичко, което използваме тук, са радиосъобщенията, с цел да се свържем между тях във и отвън военния лагер. Колкото и да се веселя да поддържам връзка с теб, няма по какъв начин, само че съм сигурна, че ще се срещнем. Не разполагам и с никакви средства, а желая да се махна от армията. Ако искаш да съм при теб бързо, ще би трябвало да платиш самолетен билет. Искам да ме увериш, че ще ми изпратиш задоволително пари. Ще ми трябват към 1000 $. Ти си последната ми вяра за ново начало “, споделя „ военната “ в писмото към 30-годишния пловдивчанин.

В последните няколко реда го предизвестява, че не би трябвало да споделя за плануваното ѝ бягство и изпращането на пари с други хора, тъй като другояче ще бъде в заплаха.

„ Очаквам твоят бърз отговор. Спешно е. Целувки “, приключва тя и оставя номер на банкова сметка за превод, като изпраща и свои фотоси.

След това писмо и настояването на пари пловдивчанинът се убедил, че става въпрос за лъжлива скица.

„ Марица “ научи, че такива имейли са получили редица самотни мъже в Пловдив и района.

Жените също са на прицел. Те пък получавали писмо от прелъстителен американски „ доктор “, на който също му трябвали пари да пристигна и да заживеят щастливо.

Не е ясно, обаче, има ли жертви на измамата и какъв брой тъкмо са те.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР