Измамна схема: Румънци се представят за глухонеми, събират дарения у

...
Измамна схема: Румънци се представят за глухонеми, събират дарения у
Коментари Харесай

Измамна схема: Румънци се представят за глухонеми, събират дарения у нас

Измамна скица: Румънци се показват за глухонеми, събират дарения у нас.

Районната прокуратура в Пловдив проверява лъжлива скица с дарения, практикувана от румънци, които у нас се показват за глухонеми. В сигнала, който беше публикуван в обществените мрежи и изпратен до NOVA, се твърди, че група млади румънци обикалят из пловдивските молове и събират дарения сякаш за построяването на Международен център за глухи, неми и небогати деца. Всъщност парите отиват в джобовете им, твърди създателят на сигнала Кръстьо Петров. Той моли към всички поданици и посетители на града под тепетата да бъдат внимателни.

Младежът, който е с повреден слух бил с другари в един от моловете в Пловдив, когато се натъква на две девойки, които имитират, че са глухонеми.

„ Двете девойки бяха мургави. Но изобщо не бяха глухи. Забелязах, че приказват между тях, само че не на жестов език. Зададохме им въпроси и по този начин разбрахме, че се вършат на глухи. Когато пристигнаха при нас, ни помолиха да се подпишем и да дадем пари за построяването на някакъв център. Аз се усъмних незабавно “, споделя Кръстьо.

Едно от девойките съумяло да избяга. Кръстьо се опитал да задържи второто, само че то се отскубнало. Взел обаче листа ѝ. От него излиза наяве, че е съумяла да събере 120 лв.. Оказа се, че изписаната на листа Асоциация на глухите за хора с увреждания, неми и небогати деца, не съществува. От Съюза на глухите в България отхвърлиха да имат самодейност за събиране на средства за създаване на Международен център.

В лъжливата скица попада и Милена Гъркова, която е ръководител на Асоциацията на жестов език в България. Тя също е била спряна от въпросите девойки.

По предписание на прокуратурата полицията е въпросните девойки са оповестени за търсене. Тече следствие, което би трябвало да завърши до месец.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР