Измамите с пробега са едни от най-честo срещаните измами при

...
Измамите с пробега са едни от най-честo срещаните измами при
Коментари Харесай

Превъртането на километража на колата е най-честата измама на търговците, разкриха топ 10 на най-манипулираните автомобили за 2021

Измамите с пробега са едни от най-честo срещаните измами при вторичния пазар за коли. Нито един притежател на използван автомобил, който не е обслужван в оторизиран сервиз на марката след гаранционния интервал не може да бъде сигурен дали транспортното му средство не е с превъртян километраж. Манипулациите с пробега са остаряла процедура, посредством която по противозаконен метод се подвига цената на използваните коли и в същото време с това се унищожава възприятието от това да притежаваш лично транспортно средство.

Както разкрива скорошно изследване на уеб страницата за инспекция на автомобилната история carvertical, купувачите на немски премиум коли са най-застрашени от това да се снабдят с возило с превъртени показания на километража. В един самобитен топ 10 на най-манипулираните коли, челната позиция заема BMW M5.



За да дефинира листата с най-често манипулираните коли, carvertical проучва повече от 700 хиляди отчета за историята на коли втора употреба, генерирани сред ноември 2020 и ноември 2021. Анализирани са 18 разнообразни пазара, в това число България, като с изключение на Европа, в изследването влиза и Съединени американски щати.

Както показват данните от пробега, BMW M5 е най-често манипулираният автомобил, с малко над една трета от тестваните возила с опция за операция. Въпреки това, тъкмо тази статистика демонстрира незадълбочено мащаба на казуса с връщане на километража при колите на BMW. От разбора се вижда, че представителите на BMW преобладават листата.

Второ и трето място в листата са заети от BMW 7-ма серия и Subaru Outback, респективно с 33.4 и 31.8 % от колите с възможност за манипулиране. Audi A8 е на пето място измежду най-често манипулираните коли, до момента в който по-спортният му другар - A7, заема десетото място с малко над една четвърт (25.8 процента) от всички коли, за които в изследването е открито, че са претърпели операция с пробега.

Превъртането на километража е относително евтина и лесна процедура, която подсигурява в допълнение доходи за нечестните търговци на коли, изключително при премиум сегманта.

Според годината на произвеждане, най-старите коли биват манипулирани най-вече.

Както демонстрира изследването, при покупка на кола втора употреба е от изключителна значимост е да се ревизира пробега, изключително при по-старите транспортни средства. Най-популярните манипулирани транспортни средства са създадени сред 2006 и 2016.



При най-новите модели е допустимо превъртането на показанията на километража да бъде не дотолкоз лесна задача. По-новите коли не са толкоз известни за манипулиране и поради пробега, който са минали, откогато са закупени.

Според вида гориво, по-често манипулираните коли са дизеловите возила.

Това не е изненада, защото е ясно, че дизеловите коли се купуват, с цел да се карат, тъй като са проектирани да изминават по-големи дистанции.

Според изследване общо 16.1 % от транспортните средства, тествани през последните 12 месеца са претърпели приплъзване на километража.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР