Измама с новогодишни резервации за къщи за гости. За това

...
Измама с новогодишни резервации за къщи за гости. За това
Коментари Харесай

Измама с новогодишни резервации за къщи за гости.

Измама с новогодишни резервации за къщи за посетители. За това ни алармираха притежатели на такива места. Става дума за привиден уебсайт, в който са оповестени разгласи на разнообразни места за настаняване, за което обаче притежателите не са осведомени.

Някои от тези, които са попаднали в схемата, даже към този момент са заплатили за нощувките си, които няма по какъв начин да бъдат осъществени.

" В рамките на 2-3 часа успяхме да преустановим работата на уеб страницата, в който са се правили измамите. Блокирахме банковата сметка, на която са се превеждали суми, както и преустановихме телефонните номера, които са употребявали ", съобщи шефът на Дирекция " Киберпрестъпност ", ГДБОП комисар Владимир Димитров в " Денят стартира ".

По думите му за сходни компютърни измами се плануват няколко години затвор.

" Важно е да предупредим хората да употребяват надеждни уеб сайтове, такива, които са употребили и преди, или техни познати са. Нека всеки бъде деликатен. Да не се пазари от новопоявили се платформи, единствено от огромните и одобрени уеб сайтове ", сподели комисар Владимир Димитров.

Той изясни, че постъпват от ден на ден сигнали на хора, които получават подправени имейли от КАТ, банкови институции.

" Изпраща се образцов имейл за промяна на ключова дума, да вземем за пример, със подобаващ линк, с цел да се обновяват данните. Там се желаят всичките му данни. Трябва да се изчака малко, дано отворят уеб страницата на банката или услугата и от там да се срещнат с информацията, която им е нужна ", разяснява шефът на Дирекция " Киберпрестъпност ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР