Излязоха резултатите от първо класиране за прием след 7 клас

...
Излязоха резултатите от първо класиране за прием след 7 клас
Коментари Харесай

Излезе първото класиране за прием след 7 седми клас във Варна, който не се запише губи местото си

Излязоха резултатите от първо класиране за банкет след 7 клас във Варна. Те могат да бъдат тествани на адрес: priem.mon.bg, заяви за Varna24.bg началникът на Регионалният инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова. 

Там може да бъде направена информация с входящия номер на ученика и кода за достъп от служебната записка.

Кандидатите имат две благоприятни условия. Първата е да се запишат съгласно класираното предпочитание или да подадат заявление за присъединяване във второ класиране, където да имат късмет да влязат в по-предпочитана от тях компетентност.

Записването на признатите възпитаници и подаването на заявки за второ класиране става от през днешния ден до 6 юли. И в двата случая се уведомява директора на учебното заведение, в което ученикът е към този момент признат, с цел да може системата да се пренареди след записването на учениците и да станат ясни местата, които се освобождават за второто класиране, изясни госпожа Генова. Местата за второ класиране стават ясни, откакто учениците се запишат след първото класиране. Ако обещано дете е класирано, само че не подаде заявление в упоменатия период, то губи мястото си. 

При вторият стадий от класирането компютъра завърта новата информация и автоматизирано пренарежда претендентите съгласно техните стремежи. 

Важно е родителите и учениците да са наясно, че след второто класиране децата нямат право на избор от подредбата при първи и втори стадий. 

Класирани са тези, които са подали заявки за записване след първи стадий и тези, които са кандидатствали за второ класиране, откакто то стане ясно, добави Венцеслава Генова. 

Обявяването на описите с признатите възпитаници на втори стадий би трябвало да се случи до 12 юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР