Излязоха резултатите от хакерското състезание 2021, което се провежда всяка

...
Излязоха резултатите от хакерското състезание 2021, което се провежда всяка
Коментари Харесай

По време на състезанието Pwn2Own 2021 бяха хакнати Ubuntu, Chrome, Safari, Parallels и редица продукти на Microsoft

Излязоха резултатите от хакерското съревнование 2021 , което се организира всяка година в границите на събитието CanSecWest. Както и предходната година надпреварата протече виртуално и хакерските офанзиви бяха демонстрирани онлайн. От 23-те набелязани цели благодарение на незнайни до момента уязвимости бяха осъществени пробиви в Ubuntu Desktop, Windows 10, Chrome, Safari, Parallels Desktop, Microsoft Exchange, Microsoft Teams и Zoom . Във всички случаи са употребявани най-новите версии на стратегиите с конфигурирани всички налични обновявания. За сполучливо осъществените хакерски офанзиви бяха заплатени общо $1,2 милиона, като общият награден фонд бе $1,5 милиона .

По време на надпреварата бяха направени три опита за потребление на уязвимости в Ubuntu Desktop. Първата и втората офанзива бяха утвърдени от журито и демонстрираха локално повишение на привилегиите посредством потребление на незнайни до момента уязвимости свързани с препълване на буфера и двойно освобождение на паметта. Не се оповестяват повече детайлности, а на Ubuntu разработчиците бяха дадени 90 дни за оправяне на откритите бъгове. За откритите уязвимости хакерите получиха награди от по $30 хиляди.

Третият опит, подхванат от различен хакерски екип, също от категорията за локално превишаване на правата, бе отчасти сполучлив. Използваният експлойт сполучливо сработи и даде опция за приемането на root достъп, само че офанзивата не бе утвърдена, тъй като свързаната с тази накърнимост неточност към този момент бе известна на разработчиците на Ubuntu и съответното възобновяване за оправянето на този бъг е било към този момент готово.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР