Изложбата Шапката - някога и сега ще бъде подредена в

...
Изложбата Шапката - някога и сега ще бъде подредена в
Коментари Харесай

На изложба с шапки канят в столицата

Изложбата " Шапката - в миналото и в този момент " ще бъде подредена в Регионалния исторически музей в София. Откриването е на 17 февруари, четвъртък, с вернисаж сред 16 и 19 ч. (последен час на влизане е 18,30). Експозицията продължава от 18 февруари до 8 май със общоприетоо работно време: от 10 до 18 ч.

" Шапката - в миналото и в този момент " насочва към софийския фешън ареал с властващите български усети и задгранични въздействия. Хронологичната линия в изложбата потегля от края на XIX век, продължава през превратното 20-о столетие и води посетителите до трендовете в сегашното. Експозиционната идея обръща внимание на шапката по едно и също време като функционална нужда и естетически знак, отрежда място на исторически образци, артикул на столични модисти и ателиета или импорт от чужбина.

Тези аксесоари са част от фонда на Регионалния исторически музей в София. Другият дял от експозицията показва модерни шапки. Дамските са на известната дизайнерка Ирина Сардарева, която, редом с авторските си планове, реставрира някои тематични експонати от сбирката на музея. Мъжките аксесоари са дело на Георги Сардарев. Онагледените трендове при шапките са отражение на събитията в политическия, публичния и културния живот в столицата. Ключовият аксесоар е белег на принадлежност, възгледи, финансови благоприятни условия. Чрез приключения външен тип той придвижва послания за всички, които желаят да ги схванат.

Изложбата " Шапката - в миналото и в този момент " се намира в зала " Временни експозиции " на партерния етаж на Регионалния исторически музей - София (пл. " Бански " 1). Посещенията се реализират при спазването на всички настоящи противоепидемични ограничения, прецизираха уредниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР