Изложбата с рисунки на ученици от българските неделни училища в

...
Изложбата с рисунки на ученици от българските неделни училища в
Коментари Харесай

Българските неделни училища по света се представят с изложба във всички областни градове

Изложбата с рисунки на възпитаници от българските неделни учебни заведения в чужбина "Обич за България " ще гостува в границите на две седмици във всички регионални градове. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Целта на самодейността на МОН и на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина е да даде опция на децата да покажат България такава, каквато я помнят или си показват посредством изкуството. Избраните 60 рисунки и макети на български къщи са дело на възпитаници от българските неделни учебни заведения в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Англия, Австрия, Гърция и Молдова.

Изложбата, която бе открита в МОН от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, ще бъде експонирана и в задгранични задачи, в организации на българите в чужбина и в православни общини, към които има учебни заведения по света.

Пътуващата галерия е продължение на състоялата се на 11 май 2018 година друга самодейност - "Розите на България ", в която над 50 000 деца и техните родители по света демонстрираха едновременно посредством българското хоро своята любов към България.

Министерството на образованието и науката обезпечава действието на близо 400 български учебни заведения по света - в 36 страни, на шест континента. Осигурява се освен действителната опция за образование по родния език, по история и по география на България, само че и реализирането на действия, свързани с фолклора, музиката, изкуството и с националната просвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР