Изложбата и филмът По пътя ще ни покажат довечера трудното

...
Изложбата и филмът По пътя ще ни покажат довечера трудното
Коментари Харесай

Филм и изложба показват живописния път на каракачаните

Изложбата и филмът " По пътя " ще ни покажат тази вечер сложното съществуване на каракачаните на Балканите. Проявите са част от плана CU TENDA, който събира истории, облици и звуци, който са живата памет на Югоизточна Европа.

Изложбата се открива тази вечер от 17.30 часа в новото пространство СКЛАД. Тя е резултат от проучвателен и креативен търсения на екип от катедра „ Етнология “ на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Авторите на изложбата са Красимира Кръстанова, Меглена Златкова, Елица Стоилова и Мария Кисикова. Те основават идея, която показва по най-хубавия метод откритията на екипа по време на двугодишно теренно проучване измежду общности на каракачани в България и северна Гърция. Посетителите на изложбата ще бъдат предизвикани да се потопят в света на каракачаните и да съпреживеят пътуването във времето и пространството.

Заедно с откриването на изложбата гостите ще могат да видят и премиерата на кино лентата „ CU TENDA – пътешестване с каракачаните “, в който изследователският и креативен екип взаимно с режисьора Екатерина Минкова показват един образен роман за пътуването през загатна. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР