Изложбата Другите българки“ на Михаил Вучков е номинирана за наградите

...
Изложбата Другите българки“ на Михаил Вучков е номинирана за наградите
Коментари Харесай

Транссексуалните българки, които предизвикаха множество дебати, са номинирани за награда

Изложбата " Другите българки “ на Михаил Вучков е номинирана за премиите Emerging Europe Awards. Проектът е включен в категория " Хора “, подкатегория " Художествени достижения “.

" Другите българки " беше призната с спорни мнения в България и провокира голям брой диспути. Изложбата е въодушевена от картините на Владимир Димитров - Майстора и доста българи се почувстваха наранени от интерпретацията на Михаил Вучков.

Творецът споделя, че мотивацията му за плана с мадоните не е художествената вероятност, нито безспорния гений на Майстора или неговите творби, а дейната му позиция по един подценяван от обществото проблем.

" Когато започнах да се занимавам с тази тематика, желаех да схвана какво прави страната за тези хора от правна или здравна позиция и бързо разбрах, че тя не прави нищо. Коя друга група е била дискриминирана дотам в съвремието? Не можах да намеря отговор на този въпрос ", споделя създателят.

Основната цел на плана му е " да пътува по света и изключително в тези територии, където има потребност да се приказва повече по тематиката "

Пловдив също е номиниран за премиите, в категория " Просперитет “. Градът е видян поради слагането на цифровизацията отпред и в центъра на образованието в общинските учебни заведения. В категория " Хора “, подкатегория " Образование, насочено към бъдещето “ е номинирана Училищна Телерик академия.

Emerging Europe Awards се провеждат за шеста поредна година. Мисията на премиите е да предизвиква обществения, икономическия и либерален напредък в 23 страни от Централна, Източна, Югоизточна Европа и Южен Кавказ, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР