Изложбата Брод Диря се открива на 22 март от 18

...
Изложбата Брод Диря се открива на 22 март от 18
Коментари Харесай

Българската автентична и авторска шевица показва Даниела Дичева

Изложбата " Брод Диря " се открива на 22 март от 18 ч. в Регионалния етнографски музей в Пловдив, научи ДУМА от  Мариана Кирезиева, пиар на музея. Даниела Дичева ще показа своя втори план - модерна интерпретация на българската достоверна и авторска шевица. Българският фолклор е един обособен свят, неповторим в цялата си същина. Фолклорът е предаване на родова памет, на познание, наследявано от поколенията посредством музика, танц, цветове и шарки.
В рамките на изложбата " Брод Диря ", която може да бъде прегледана до 4 април, ще бъдат показани дребни пана с ръчно направени рамки от дърво, с размери 20/20 и 30/30. Някои от моделите са по авторски схеми на Елисавета Йорданова, а други са въодушевени от претекстове на достоверни шевици от разнообразни райони на България. В допълнение ще има и други предмети с ръчно направена българска бродерия като карета, чанти, колани, престилки за бутилки и други.
На откриването на събитието ще бъде показана Камерна вокална групировка " Б-фолк " с диригент маестро Светослав Балтаков. Гостите ще имат опция да се насладят на българската национална ария, показана по нов и друг метод, който дава обещание да бъде въздействащ и автентичен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР