Изложба с картини на Георги Станчев - Гео ще бъда

...
Изложба с картини на Георги Станчев - Гео ще бъда
Коментари Харесай

Георги Станчев - Гео представя във Варна изложба абстрактна живопис и дигитална графика

Изложба с картини на Георги Станчев - Гео ще бъда открита през днешния ден в централното фоае на Фестивален и конгресен център Варна, научи Moreto.net

Картините на художника Георги Станчев-Гео се отличават със своя автентичен жанр и кондензиран нюанс. Неговите платна сграбчват вниманието с виртуозно нахвърлените цветни петна. На базата на своята дългогодишна процедура и насъбран през годините опит, той е усвоил доста добре маслената техника и цветови гами.

Гео работи в доста необятен набор от стилове, само че несъмнено в пейзажите и натюрмортите доминира импресионистично въздействие, а във фигуралните и нереални композиции - експресионизма и кубизма. Цветовете, които употребява са комплицирано съчетани, в същото време ярки, на някои места лазурни и пластични, на други - по типичен сдържани и монохромни. Това несъмнено е едно от качествата на художника плюс положителния рисунък, които несъмнено се вижда в структурата на всяка комбинация. Някои от картините на създателя са реалистични, други - нереални или малко сюрреализъм, само че пречупени през неговата истинска характерност и неповторимо светоусещане.

" Ако не откриеш в точния момент смисъла на живота, в края на живота си ще откриеш, че всичко, което си правил губи смисъл. ", обича да споделя художникът.
" Моето виждане за изкуството е то да вълнува и обогатява, да издига и въодушевява фена. Да ни вкарва в една действителност, сходна на нашата, само че не напълно, доста по-различна и приказна. Като пъстър филм, малко халюцинационен, все едно влизаш в картината като във кадър и заживяваш някакъв нов живот, като на сън. Развитието на изкуството не е спирало през вековете и в това е силата му, че търси непрестанно нови изразни средства. Всяко време ражда своите изключителни създатели, по които всички останали се съпоставят и се стремят към тяхното съвършенство. Изкуството се преплита с живота ни, по този начин изначало във въображението ни се зараждат хрумвания, които стартират да те вълнуват и ти виждаш въображаемо по какъв начин могат да се осъществят и се амбицираш да ги реализираш, само че са нужни време, ентусиазъм и храброст. Една от дилемите на художника е да улови духа на времето, придвижването и стила на съвремието като интерпретира през своята характерност и светоглед, да сътвори изкуство, основано на националната и международна просвета, върху която да надгражда. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР