Изложба с фотографии и рисунки разкрива интересни моменти от Руско-турската

...
Изложба с фотографии и рисунки разкрива интересни моменти от Руско-турската
Коментари Харесай

Изложба за Руско-турската освободителна война в РКИЦ в София

Изложба с фотографии и рисунки разкрива забавни моменти от Руско-турската освободителна война. Експозицията включва и колекционерски оръжия. И през днешния ден столичани и посетители на града ще могат да я прегледат в Руския културно-информационен център във връзка 141-вата годишнина от Освобождението на София.

От елементарни български опълченци до съветски генерали с решаваща роля в исторически проект за страната ни - все облици и подвизи, които не би трябвало да забравяме, безапелационни са уредниците.
Ивайло Шопски, пътуващо читалище " Бащино огнище ": Значението на тази галерия е точно това - ние да помним всеки един от тези хора, дал живота си, жертвал се за нашата независимост.
Освен фотографии и рисунки изложбата демонстрира оръжия и такъми на съветските бойци и на българските опълченци. Всеки един предмет носи история, като да вземем за пример лъжица от село Шейново - направена от чемшир, подарена от съветски боец на българка за признателност.
Ивайло Танчев, ръководител на НД " Традиция ", София: Ето сгъва се, поставя си я в джоба, като има потребност я разтваря яде с нея и се е запазила. На този предмет се знае историята и го описвам с голямо наслаждение.
Експонатите в тази галерия разкриват истории на генерации смели мъже, водили борби по време на войната. Ценни са освен оръжията на бойците, само че и всяка принадлежност, непокътната до през днешния ден, припомнят уредниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР