Изложба представя онлайн феномена език на омраза“под формата на обекти

...
Изложба представя онлайн феномена език на омраза“под формата на обекти
Коментари Харесай

Изложба представя онлайн феномена език на омраза

Изложба показва онлайн феномена „ език на ненавист “под формата на обекти за съзерцание. В „ Shit Storm: сбирка от онлайн ненавист “ вземат участие Вероника Белчева (Belronika), Костадин Кокаланов, Елизавета Ангелова (Written by Ellie) и Стефан Чинов.
„ Децата с увреждания нямат място в естествените учебни заведения, не може да се саботира образователния развой и бъдещето на здрави деца, поради някакви майки с заболели упоритости. ”
 НВИМ показва изложбата София - столица на обединена България НВИМ показва изложбата " София - столица на обединена България "
От 29 октомври (четвъртък) в Националният военноисторически музей ще може да бъде прегледана изложбата „ София – столица на...
Така звучат част от думите, с които са нападани онлайн доста обществени персони, публицисти и деятели за човешките права в България. Изложбата „ Shit Storm: сбирка от онлайн ненавист “, проведена от фондация GLAS, за първи път ще показа пред аудитория и отвън виртуалния свят подбрани действителни закани и обиди, апели към принуждение и даже смъртни закани, отправени поради изявена гражданска позиция. Целта е освен да бъде обърнато внимание на феномена „ език на ненавист “, само че и думите, показани посредством изкуството на разнообразни създатели, да бъдат изтощени от смисъла, дистанцирани до превръщането им в обекти на естетическо съзерцание.
Чрез нежните си акварели илюстраторката Вероника Белчева (Belronika) пресъздава прекарването „ език на ненавист ” в 2 минутна анимация и рисунки, в които вплита изписаните на ръка обиди от калиграфката Елизавета Ангелова. Това е първата колаборация сред двете.
Един от най-изявените актьори в региона на шрифта у нас – Костадин Кокаланов, се включва в плана като изписва на ръка върху пердета определени обиди и закани, които са събирани в продължение на години от ЛГБТИ деятели, роми, евреи, феминистки, писатели, публицисти и други Графичният дизайнер Стефан Чинов взе участие с работата „ 1000 думи ”, в която са вплетени още веднъж действително отправени закани онлайн, отпечатани върху платове.
Официалното дълго разкриване на изложбата, за отбягване на скупчване на хора, ще се състои на 2 ноември, понеделник, от 18 до 21 ч. в изложба КО-ОП, на бул. Янко Сакъзов 17. „ Shit Storm: сбирка от онлайн ненавист “ ще продължи до 11 ноември в това число и ще може да бъде прегледана всеки ден от 12 до 19.30 ч.
 Арт изложба Папийон показва Валентин Ангелов и Петко Арнаудов галерия живопис и статуя Арт изложба Папийон показва Валентин Ангелов и Петко Арнаудов галерия живопис и статуя
Арт Галерия Le Papillon показва творбите на двама създатели, трансформирали се в отличен тандем през годините след сполучливи взаимни изложения...
Изложбата се осъществя от фондация GLAS в границите на плана „ Rainbow Over Hate ”. Проектът се финансира от стратегия „ Права, Равенство и поданство “ на Европейския съюз (2014-2020).
Вижте част от илюстрациите в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР