Изложба Полифонично в памет на Кольо Карамфилов връща в света

...
Изложба Полифонично в памет на Кольо Карамфилов връща в света
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, вижте Полифонично в памет на Кольо Кара...

Изложба " Полифонично " в памет на Кольо Карамфилов връща в света на художника, който Пловдив загуби преди години. Експозицията може да се види в изложба U P.A.R.K. на ул. " Отец Паисий " 24.

„ Не желая да имам почерк, жанр, вълнува ме единствено едно нещо: да имам история, която да опиша за малко. До идната история, която отново ще опиша за малко, тъй като аз самият непрекъснато се изучавам “, споделяше приживе художникът. И непрекъснато експериментираше - и в графиката, и в живописта, и в модерното изкуство.

Изложбата в негова памет показва главно графики, въодушевени от Шекспир, Омар Хаям и Елин Рахнев. Но провокира усмивка и с черно-бели снимки с разнообразни превъплъщения на създателя.

Предвижда се и основаването на уебсайт, където ще бъдат качени творбите на знаковия пловдивски художник, споделя синът му Росен Карамфилов. И прибавя: „ Той се беше уморил от света и нещата, които му пречеха да е подобен, какъвто е. А подобен голям дух да ти каже, че се е изхабил, е доста съществено нещо “. Той самият обаче избира да пази загатна за полетите си, а на публиката да демонстрира това, което е било сътворено по време на тях.

„ Той носеше и насладата, и тъгата на тоя живот. Имаше една фантазия, която не се реализира, и в действителност си потегли печален и отчаян от всичко това “, спомня си различен пловдивски живописец - Румен Жеков.

Намерете още събития, забавни места и обичани кътчета, които може да посетите в Пловдив, в новия

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР