Изложба Моралът е доброто показва авторски фотографии на доц. д-р

...
Изложба Моралът е доброто показва авторски фотографии на доц. д-р
Коментари Харесай

Изложба Моралът е доброто показва авторски фотографии на Кристиан Таков

Изложба " Моралът е положителното " демонстрира авторски фотографии на доцент доктор Кристиан Таков (1965-2017) - правист, академични учител и държавник. Откриването е на 11 юли 2022 година, на Моста на влюбените до НДК, оповестява уредникът Веселин Диманов.

Ще бъдат подредени общо 60 фрагмента, подбрани от над 20 хиляди фотоси, направени в разнообразни интервали от живота му, а посланието, което носи, е, че положителното има непрекъсната нужда в него да се влага сила, с цел да продължи да съществува - мисъл на Кристиан Таков. Всички фотографии ще бъдат съпроводени от негови сентенции, отдадени на правото, справедливостта и културата.

Изложбата ще продължи до 24 юли 2022 година, след което елементи от нея ще бъдат показани в Пловдив и Варна.

" През целия си професионален и персонален живот той поставя систематични старания за създаване на интензивно гражданско общество и за одобряване на фундаментални за демокрацията полезности. Стремежът на доцент Таков е думи като право, независимост, правдивост и морал да не остават изпразнени от наличие понятия. Неслучайно през днешния ден доста хора го разказват с една единствена дума - будител ", споделя Веселин Диманов.

Вдъхновен от него, екипът на " Аффлатус " към този момент две години работи настойчиво върху претворяването на живота и активността му биографичен документален филм със заглавие " Моралът е положителното ".

В рамките на работата по кино лентата бяха издирени доста непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и доста авторски фотографии на Кристиан Таков. Естествено се ражда и концепцията част от творчеството му да се показа под формата на галерия.

Куратор на плана е Фелия Барух. Редактори са Биана Гунчева, Галя Йончева и Роси Михова. Дизайнът е на Kontur Creative, а оформлението - на Тихомир Стоянов. Снимката на афиша е на Ивайло Петров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР