Изложба Магията на изящните изкустваПредставятпроизведения от богатия фонд на ХГДимитър

...
Изложба Магията на изящните изкустваПредставятпроизведения от богатия фонд на ХГДимитър
Коментари Харесай

Представят произведения от богатия фонд на ХГ„Димитър Добрович“ - Сливен

Изложба " Магията на изящните изкуства "

Представятпроизведения от богатия фонд на ХГ„ Димитър Добрович “ - Сливен

Изложбата " Магията на изящните изкуства е замислена като образователно средство в реализирането на тазгодишното издание на просветителната стратегия, предопределена за деца,„ Летни креативен работилнички “.
Тя показва живописни и графични произведения, основани в региона на портрета, пейзажа, натюрморта и фигуралната комбинация и абстракцията, както и статуи (малка пластика). Произведенията са дело на едни от най-значимите български художници, измежду които Александър Божинов, Любен Зидаров, Юли Минчев, Виолета Гривишка – Танева, Богдан Бенев, Митко Бакалов, Стоян Венев, Атанас Михов, Здравко Александров, Володя Кенарев, Карл Йорданов, Николай Райнов, Иван Нинов, Иван Кьосев и други Творбите датират от разнообразни интервали от нашата културна история.

Основна цел на изложбата е насочването на вниманието на дребните участници към другите типове и жанрове в изкуството, присъщите особености в построяването на образността и благосъстоянието от благоприятни условия за боравене с другите техники и материали. Част от творбите в експозицията ще бъдат „ употребени “ от тях за реализирането на задания по време на креативните занимания.

Изложбата може да бъде прегледана до 11 август 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР