Изложба - конкурс за художници, които да претворят в картини

...
Изложба - конкурс за художници, които да претворят в картини
Коментари Харесай

Край Варна канят художници да рисуват селските въстания по света

Изложба - конкурс за художници, които да претворят в картини героичното минало, провежда Историческия парк край Варна.

За четвърта поредна година неповторимият атракцион инициира интернационална галерия - конкурс, като тематиката на тазгодишното издание е " Селските въстания по света ", научи Varna24.bg .

Темата на тазгодишното издание на изложбата е " Селските въcтания по света “.

Историята на тези протести обгръща интервал от над две хиляди години. Различни аргументи подхранват появяването на този феномен, при който хората са показвали, че силата да трансформират живота си е в техните ръце, обясниха от Историческия парк в с. Неофит Рилски. Целите на състезанието са няколко, измежду които: разкриване на надарени художници и подпомагането им в процеса на творческото им развиване, поощряване на интереса към историята и културата, подкрепяне на създателите в представянето на творбите им пред необятната аудитория, подпомагането на създателите в продажбите на творбите им.

В състезанието могат да вземат участие майстори на четката от България и чужбина, навършили 18 години. Авторите би трябвало да се записват авансово в уеб страницата на Исторически парк.

Снимката на картината би трябвало да е с резолюция 300 dpi, би трябвало да е съпровождана с изложение на сюжета, контакти на създателя и да бъде изпратена на ел. поща: [email protected] до 15.04.2023 година

Конкурсът ще се организира от 1 май до 31 май 2023 година Изложбата ще бъде от 1 май до 4 септември 2023 година Творбата може да бъде оставена до края на изложбата по избор на създателя. В интервала на изложбата ще се вършат сделки на картините.

Творбите за състезанието се одобряват до 25 април 2023 година на адрес: България, област Варна, община Ветрино, с. Неофит Рилски 9223, " Исторически парк “.

Картините на участниците в състезанието се правят оценка от жури, от посетителите на парка, както и в уеб страницата от 10:00 часа на 1 май до 00:00 ч. 31 май 2023 година посредством гласоподаване.

Спечелилият първото място ще получи премия от 10 000 лева,, вторият - 3000 лева, а третият - 2000 лева

Заявката за присъединяване може да извършите ТУК, а с регламента на състезанието, може да се запознаете ТУК.

До момента - в предните издания на състезанието за историческа живопис, са взели участие над 500 художници от 20 разнообразни страни. 15 000 от посетителите на Историческия парк са разгледали изложбата, а 125 от творбите са били продадени на проведения арт базар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР