Излизането от политическата криза зависи от обществото, от тези партии

...
Излизането от политическата криза зависи от обществото, от тези партии
Коментари Харесай

Съветникът на премиера: Излизането от политическата криза зависи от обществото

Излизането от политическата рецесия зависи от обществото, от тези партии и политици, които обществото изпраща във властта. Това съобщи пред Българска национална телевизия Александър Маринов - ръководител на Стратегическия съвет към президента и консултант на премиера Гълъб Донев.

Според него, президентът има свои конституционни пълномощия, само че няма по какъв начин той да бъде проектант на една бъдеща обстановка, която всички желаеме да е предвидима, спокойна и да се работи ефикасно.

" През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да ръководи посредством служебни държавни управления. Но той извършва конституционните си пълномощия. Назначава служебни държавни управления не тъй като му е сладко, а тъй като партиите не могат да изпълнят главната си функционалност, а точно да излъчат устойчиво и дейно ръководство ", сподели Маринов.

" Има срив на доверие в партиите, само че за това не са отговорни нито президента, нито служебния кабинет. Правителството се пробва по всевъзможни способи да успокои ситуацията и да взема решение проблемите на обществото, тъй като те са фундаменталния източник на неустойчивост, а не неприятното образование на политиците ", добави още Александър Маринов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР