Излизането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение ще има

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз без споразумение ще има
Коментари Харесай

Експерт: Твърдият Brexit би бил катастрофален

Излизането на Англия от Европейския съюз без съглашение ще има пагубни последствия за фирмите и служащите във Англия и Европа, сподели шефът на Германската промишлена асоциация (BDI) Дитер Кемпф, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Британският министър председател Тереза Мей се бори да отбрани проектоспоразумението, контрактувано с Европейски Съюз, само че съпротива вътре и отвън нейната партия ускорява вероятността от Brexit без съглашение и даже нов референдум.
Дитер Кемпф сподели пред немската медийна група Функе, че неналичието на съглашение ще удари изключително мощно автомобилния, аерокосмическия, химическия, фармацевтичния, инженерния и електротехническия бранш. Банковият и туристическият бранш също ще бъдат наранени.

" Твърдият Brexit би бил пагубен ", съобщи Кемпф, като добави, че немските компании би трябвало да се приготвят за излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка. Ще сътвори големи усложнения за десетки хиляди компании и стотици хиляди служащи от двете страни на Ламанша, сподели той.

Според съперниците на проектоспоразумението, което би трябвало да бъде утвърдено от английския парламент, то оставя прекомерно доста пълномощия на Евросъюза, а в същото време лишава Англия от правото да взе участие в основаването на разпоредбите.

Кемпф сподели, че немската индустрия и държавно управление би трябвало да се готвят за усилване на несигурността през идните месеци.

Призовавам депутатите в английския парламент да съзнаят отговорността си, сподели той.

" Топката е в полето на Лондон (...) Нови договаряния не са отговорът, " добави Кемпф.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР