Излизането на Великобритания от европейската общност ще бъде акцент двудневната

...
Излизането на Великобритания от европейската общност ще бъде акцент двудневната
Коментари Харесай

Брекзит, Пхенян, Турция и Иран – основни теми на срещата на лидерите на ЕС

Излизането на Англия от европейската общественост ще бъде акцент двудневната среща на върха на Европейски Съюз, която стартира през днешния ден в Брюксел. 27-те държави-членки ще би трябвало да отговорят на въпроса дали е реализиран забележителен прогрес по договарянията за " развода " с Обединеното кралство, което ще разреши продължаването на втория стадий от дебата, при който ще се търси комерсиална договорка сред Острова и Европейски Съюз. В допълнение, европейските водачи ще обсъдят обстановката към севернокорейската ракетна стратегия и осъществяването на нуклеарната договорка с Иран, както и връзките с Турция, съобщи БГНЕС.

Дневният ред на събитието включва също продължаващата миграционна рецесия в Европа и политиката за сигурност и защита на блока. Очаква се, че друга тематика - обстановката в Каталуния - ще бъдат разисквана от водачите, само че единствено при закрити порти, защото тя не е включена в дневния ред на срещата на върха. На срещата България ще бъде показана от премиера Бойко Борисов. Той ще учасвта в съвещанията през днешния ден и на следващия ден. Държавите-членки ще дефинират дневния ред на Евросъюза в идващите година и половина. Което директно касае и България поради поемането на европредседателството от 1 януари следващата година.

Любопитен факт е, че съвещанията ще се състоят през днешния ден и на следващия ден в остарялата постройка на Съвета, откакто новата беше по неотложност евакуирана през вчерашния ден по обед. Причината - пушеци, идващи от кухнята. Инцидентът беше избран като " механически проблем ". При сходен случай предишния петък пострадаха 20 души, някои от които влязоха в болница поради отравяне с пушек.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР