Излизане от строя на по-малко от 1% от Windows компютрите

...
Излизане от строя на по-малко от 1% от Windows компютрите
Коментари Харесай

Официално: засегнати са 8,5 милиона Windows компютри


Излизане от строя на по-малко от 1% от Windows компютрите аргументи световен срив в работата на ИТ системите (снимка: CC0 Public Domain)

Мащабът на световния срив в ИТ системите, породен от актуализация на софтуера за сигурност на CrowdStrikе, не е толкоз огромен като брой наранени Windows устройства, колкото мнозина допускат, излиза наяве от публична информация на Microsoft.

Оказва се, че под 1% от всички дейни Windows устройства в света са потърпевши от актуализацията. По-точно, това са 8,5 милиона устройства, съгласно прессъобщение на Microsoft. Но в случай че бяха повече, следствията евентуално щяха да надвишават и най-песимистичните сюжети.

В случая значим е освен броят, само че и типът на устройствата. Ако приказваме единствено за елементарни работни компютри, казусът (виж ) щеше да е нищожен, само че тези 8,5 милиона устройства включваха компютрите на доста банки, летища, магазини и така нататък, което докара до съществени последствия.

Всъщност самата Microsoft споделя, че до момента в който процентът на засегнатите системи е дребен, необятното икономическо и обществено влияние отразява потреблението на CrowdStrike от предприятия, които ръководят сериозно значими услуги.

“Този случай показва взаимосвързания темперамент на нашата по-широка екосистема – световни снабдители на облачни услуги, софтуерни платформи, сигурност, други снабдители на програмен продукт и клиенти ”, отбелязва Microsoft.

Компанията акцентира какъв брой значимо е за всички в софтуерната екосистема да дадат приоритет на сигурното внедряване и възобновяване след злополучие , като употребяват съществуващите механизми.

“Както видяхме през последните два дни, ние се учим, възвръщаме и вървим напред най-ефективно, когато си сътрудничим и работим дружно. Ние ценим съдействието в нашия бранш и ще продължим да актуализираме информацията въз основа на наученото и идващите стъпки ”, споделят от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР