Излишните сантиметри около талията могат да причинят редица здравословни проблеми,

...
Излишните сантиметри около талията могат да причинят редица здравословни проблеми,
Коментари Харесай

Жените пълнеят на корем от алкохол и липса на протеини

Излишните сантиметри към талията могат да причинят редица здравословни проблеми, измежду които сърдечно-съдови болести и диабет.

За някои хора загубата на мазнини в коремната област може да бъде много лесна задача, до момента в който за други това е жестока битка. Всичко зависи от структурата на индивида. Кои обаче са най-честите аргументи, заради които не губите мазнини от корема, каквото и да вършиме:

Стресът може да саботира отслабването
Много постоянно, когато сме претрупани физически или даже прочувствено, имаме навика да прекаляваме с храната. И несъмнено, обичаната ни храна в този миг е нещо нездравословно и висококалорично, което ще ни утеши въпреки и за малко. Най-добре е да не позволяваме напрежението в живота си. За да го избегнем, може да заложим на обичаното си занимание, на спорт, на срещи с другари, които ще ни накарат да се усещаме по-добре.

Внимавайте с размера на чиниите
Без значение какво хапвате и къде, обърнете внимание на размера на чинията, която употребявате. Проучванията демонстрират, че хората, които избират по-големи чинии пред дребните или междинните, са по-склонни да наддават на тегло. Причината е, че слагате повече храна и надлежно консумирате повече, в сравнение с тялото ви има потребност. Вместо това използвайте дребни чинии и се пробвайте да устоите на изкушението да си досипете в допълнение храна.

Храните се късно вечер
Тялото изгаря мазнините, до момента в който спите, само че в случай че се отправите към леглото с цялостен корем, той няма да има време за деяние. Като оставим настрани обстоятелството, че може да увеличите размера на талията си, то яденето късно вечер може да усили риска от развиване на киселинен рефлукс и неприятно храносмилане. За да нямате сходни проблеми, не си лягайте минимум 2-3 часа след вечеря.

Редовно пиете газирани питиета
Газираните питиета не носят безусловно никаква изгода за тялото. Според изследванията, приемът на 1 литър на ден от този вид питиета, може да усили тежестта ви пет пъти по-бързо, в сравнение с в случай че ги приемате един път седмично. Освен че предизвикат глада, те усилват риска от някои от най-смъртоносните болести като диабет и рак. За сметка на това заменете газираните питиета с вода.

Обичате плодови сокове
Тук става въпрос за пакетираните плодови сокове, които съдържат доста захар. Това е годно даже за случаите, когато написа, че са 100% неподсладени. Въпреки че плодовите сокове обезпечават някои минерали и витамини, фруктозата в тях може да подтиква вашата инсулинова устойчивост и оттова да напълнеете. Заменете плодовите сокове в бутилка с прясно изцедени.

Не консумирате задоволително здравословни мазнини
Много хора мислят, че всички мазнини са нездравословни, само че това е доста надалеч от истината. Вашето тяло се нуждае от здравословни мазнини, които се намират в храни като зехтин, ядки и авокадо. Бъдете деликатни при потреблението на прекомерно огромно количество.

Не приемате задоволително протеини
Когато увеличите приема на протеини, елементарно ще балансирате равнището на кръвната си захар, ще намалите равнищата на инсулина, а това ще укрепи метаболизма. Средното количество, което би трябвало да приема един възрастен, би трябвало да е към 20-25 г протеин на всяко хранене. Опитайте се да хапвате неща с високо наличие на протеини като пуешко, сирене, яйца, сьомга, пиле без кожата и леща.

В менопауза сте
Този интервал минава по друг метод за всеки, само че най-честото недоволство е натрупването на килограми. И до момента в който по време на пубертета девойките качват мазнини към бедрата и ханша, то в зрелост това се следи в коремната област. Менопаузата нормално се демонстрира година откакто спре цикъла на една жена. Тя обаче може да управлява този непряк резултат, като заложи на постоянни физически извършения и здравословно хранене.

Алкохолът
Всички знаем, че бирата предизвиква бирено коремче, само че някои проучвания демонстрират, че количеството и типа алкохол, който консумирате, може да докара до увеличение на тежестта. Някои типове са нездравословни, до момента в който други са даже потребни. Например, аленото вино, в случай че се употребява в умерени количества може да понижи риска от инфаркт и инсулт. Високият банкет обаче може да докара до заболяване на черния дроб. Освен това алкохолът потискат процеса на изгаряне на мазнините и спомагателните килограми са обезпечени. Решението е просто, контролирайте количеството алкохол, което приемате.

Не сте задоволително дейни
Една от най-големите аргументи за натрупването на мазнини както към корема, по този начин и във всичко области на тялото, е неналичието на задоволително физическа интензивност. Това води с изключение на до повишаване на тежестта, и до сърдечно-съдови болести, диабет и хипертония. Лесно може да избегнете това, като се упражнявате постоянно. 15-20 минути дневно са изцяло задоволителни.

Тренировките ви не са задоволително интензивни
Високо интензивните тренировки или HIIT може да доведат до бърза загуба на коремните мазнини. Те са извънредно ефикасни, тъй като спомагат за намаляването на инсулина и кортизола и подкрепят изгарянето на повече калории за по-малко време.

Ядете прекомерно доста нездравословни мазнини
Транс-мазнините са най-нездравословните мазнини. Те нормално се употребяват, с цел да се удължи периода на валидност на пакетирани храни като бисквити, крекери, кифли, бургери и 95% от пържените храни. Изследванията демонстрират, че транс-мазнините могат да провокират редица възпаления в тялото, увеличение на тежестта, диабет и сърдечно-съдови болести. За да ги избегнете, направете някои елементарни промени в всекидневието си – хранете се здравословно и спортувайте повече.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР