Излишните килограми всъщност имат голямо влияние върху здравето. Качването на

...
Излишните килограми всъщност имат голямо влияние върху здравето. Качването на
Коментари Харесай

Няколко неща, които ще се случат с тялото ви, ако качите няколко излишни килограма

Излишните килограми в действителност имат огромно въздействие върху здравето. Качването на няколко кг за една година може да наподобява безобидно, само че в действителност непотребните килограми имат съществени последствия за здравето. Вкусовите рецептори на хората с надномерно тегло не работят вярно. Те са по-склонни да бъдат депресирани, както и са по-застрашени от проблеми със сърцето.

Ето още няколко последици от непотребните килограми:

8. Излишни килограми водят до ДНК промени

Въпреки че нашите гени не се трансформират през целия ни живот, нашият метод на живот може да им повлияе, съгласно Helmholtz Zentrum Muenchen. Наддаването на тегло може да промени нашата ДНК и може да има по-опасни последици, в сравнение с наподобява. Тази смяна води до нараснал риск от диабет вид 2, както за родителите, по този начин и за техните деца.

9. Проблеми с постоянно уриниране

Ако сте забелязали, че сте почнали да посещавате тоалетната по-често от нормално, може да се наложи да обърнете внимание на това. Това може да е симптом на бъбречно заболяване и може да бъде породено от непотребните килограми, които сте качили. Според изследване на Калифорнийския университет - Сан Франциско, затлъстелите хора и хората с леко наднормено тегло имат 7 пъти по-голяма възможност да имат проблеми с бъбреците идори бъбречна непълнота.

10. Проблеми с дишането

Излишното тегло може да докара до прекъсване на дишането, когато спите - това се назовава сънна апнея. Това се случва, когато горните дихателни пътища се блокират по време на съни въздушният поток се понижава или даже изцяло стопира. Мозъкът изпраща сигнал да се разсъните и това непрекъснато пробуждане може да ви накара да загубите съня си - което може да докара до качване на още повече килограми.

11. Допълнителните калории се трансформират в мазнини

Когато превишите дневния си калориен предел и ядете прекалено много, въглехидратните и мастните молекули се трансформират в мазнини от черния Ви дроб. Консумирането на спомагателни калории води до увеличение на мазнините в тялото и вследствие на това още веднъж се усилва тежестта. За да загубите непотребните мазнини, които тялото ви е съхранило, би трябвало да създадете " калориен дефицит”.

12. Понякога клетките стават ракови

Повишаването на тежестта не подсигурява, че ще развиете рак, само че съгласно изследванията съществено усилва риска. Неправилният метод на хранене, тютюнопушенето и пиенето на алкохол също усилват риска от рак и ви слагат в заплаха. Ако желаете да измененията метода си на живот, започнете с нещо просто - ограничете добавените захари и алкохол и се пробвайте да пушите по-малко.

13. Кръвното налягане и равнището на кръвната захар се покачват

Друго нещо, което увеличението на тежестта предизвиква на тялото ви е, че основава в допълнение напрежение върху сърцето и води до високо кръвно налягане. Това усилва риска от инсулт или разрастваща се деменция. Освен това, наднорменото тегло ви излага на риск от развиване на диабет. Тялото с наднормено тегло употребява инсулина по погрешен метод. Нелекуваната висока кръвна захар е доста рискова и в някои случаи може да бъде съдбовна.

14. Изведнъж стартирате да се чувствате по-разтревожени от преди

Много неща могат да провокират безпокойствие, само че съгласно ново изследване, възможностите за развиване на тревога могат да се усилят от количеството на непотребната лой в тялото. Изследователите забелязали, че дамите с наднормено тегло страдат повече от тревога, в сравнение с по-слабите.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР