Излишъкът от витамини и минерали в организма може да бъде

...
Излишъкът от витамини и минерали в организма може да бъде
Коментари Харесай

Внимавайте с тези витамини! Те могат да навредят на здравето ви

Излишъкът от витамини и минерали в организма може да бъде още по-вредно, в сравнение с неналичието им. Човек, който се храни уравновесено и пълноценно, би трябвало да получи нужното количество витамини и минерали по натурален път, в случай че не страда от някакви болести или има нужда да усили приема им (например, при бременност).

Диетологът Еда Балджъ показа пред вестник „ Миллиет “ за вредата от остатъка от витамини.

Дефицитът на витамини и минерали може да се появи даже и при вярно и уравновесено хранене. Например, при пациенти, които минават курс от химиотерапия, може да се нуждаят от витаминни добавки.

Аналогичен е казусът с добавките от витамини и минерали при възрастни хора, кърмачки и бременни дами, вегетарианци (особено вегани), хора на дълготрайно лекуване, бебета и дребни деца. Тази липса би трябвало да бъде обезщетена под лекарски надзор, защото в противоположен случай може да зародят разнообразни отрицателни последствия.

Излишъкът от такива субстанции от време на време може да има рисков отровен резултат. Например, остатъкът на калий може да докара до прекъсване на сърцето, а прекомерната приложимост на витамин А може да се натрупа в организма и да провокира токсично увреждане на черния дроб.
 Ето кои хора НИКОГА не би трябвало да пият мляко даже единствено с кафето Ето кои хора НИКОГА не би трябвало да пият мляко даже единствено с кафето
От счупени кости до отмалялост, млечните артикули могат да бъдат главната причина за някои от вашите здравословни проблеми. И може би даже...

Прекаленото количество витамин D води до увеличение равнището на калций в кръвта, а това, от своя страна, провокира появяването на камъни в бъбреците. При нескончаем банкет на високи дози витамин С може да се стигне до появяването на оксалатни камъни.

Известно е също по този начин, че витамин С покачва киселинността на стомаха и е един от нападателните фактори за стомаха. Продължителната приложимост на високи дози витамин В6 може да аргументи необратимо увреждане на нервната система.

С помощта на уравновесена и пълноценна стратегия за хранене разнообразните хранителни артикули може да задоволят ежедневните потребности на организма от витамини и минерали. Повечето витамини и минерали се намират в растителните и животинските храни. Пресните зеленчуци и плодовете, употребявани в подобаващи количества през техния сезон, са най -богатите източници на витамини и минерали.

В случай на дефицит на избрани витамини и минерали, този недостиг би трябвало да бъде запълнен благодарение на хранителни добавки, което наложително би трябвало да става под лекарско наблюдаване. Защото остатъкът от витамини и минерали, както всичко останало, също е нездравословен. Не би трябвало да забравяме, че всяко лекарство е химическо вещество и, в случай че лечебните дози са превишени, това може да има отровен резултат. Особено в случай че имате някакви болести, такива добавки не би трябвало да се употребяват в никакъв случай без рекомендация на доктор.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР