Излезе първият трейлър на документалния филм Суперсила (Superpower) на холивудския

...
Излезе първият трейлър на документалния филм Суперсила (Superpower) на холивудския
Коментари Харесай

Филмът на Шон Пен за Украйна излиза на екран през септември

Излезе първият филмов откъс на документалния филм " Суперсила " ( " Superpower " ) на холивудския артист и режисьор Шон Пен за войната в Украйна, чиято премиера ще е на 18 септември в стрийминг платформата Парамаунт плюс, написа в. " Киев пост ". 

Пен стартира да снима документалния филм през 2021 година - няколко месеца преди Русия да нахлуе в Украйна, с желанието да изследва по какъв начин артистът и комедиант Володимир Зеленски е станал президент на страната си.

Още от първия снимачен ден в Киев и първото му изявление със Зеленски, планът обаче поема в непредвидена посока. По думите на Шон Пен " безгрижният роман за комедиен артист, определен за президент на Украйна, се трансформира в удостоверение на раждането на исторически водач и войната на страната му за независимост ".



Първото изявление с президента на Украйна съответствува с началото на масираната офанзива на Русия и се организира в бункер, когато първите ракети удрят столицата. В този миг Пен взема решение да промени посоката и характера на плана. Така филмът се трансформира в проучване на това по какъв начин и за какво е почнала войната, а с течение на времето - на несломимия дух на страната, нейния народ и водач.

Според изказването за пресата, оповестено дружно с филмовия откъс на " Суперсила ", показан за първи път на Берлинале като " недовършен план ", документалният филм показва Зеленски като водач, подготвен да одобри ориста на своята страна. За една нощ тогавашният артист, станал президент, се трансформира в най-значимия боен водач на актуалната ера, който повежда страната си в спор с нуклеарна суперсила.



Шон Пен, артист, притежател на " Оскар " и дълготраен политически деятел, през идващите две години пътува седем пъти до Украйна, с цел да събира материал за плана. Филмът включва фрагменти, в които той се среща с бойци и цивилни на фронтовата линия, и изявленията на Пен със Зеленски, както и с други украински, американски и полски политици. 

" Това, което прави кино лентата невероятен, е завладяващият темперамент на пътешествието на Шон Пен ", споделя Сюзън Зирински, президент на " See It Now Studios ", която продуцира кино лентата дружно с Парамаунт плюс. 



Пен посещава и разрушени по време на войната региони, с цел да се срещне с хора, изгубили домовете и членовете на фамилиите си. Той интервюира бойци, в това число няколко дами, които се образоват за снайперисти, и деца, обучавани да пазят страната си.

За документалната продукция " Холивуд рипортър " написа: " Сред моменти на лековерие, ентусиазъм и описване на истории на място, филмът демонстрира, че суперсилата на Украйна се крие в силата на нейния водач, на нейния народ и в последна сметка на нейното сърце ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР