Излезе нова класация за десетте най-добри града за посещение през

...
Излезе нова класация за десетте най-добри града за посещение през
Коментари Харесай

Най-добрите градове за посещаване през 2018 г.

Излезе нова ранглиста за десетте най-хубави града за посещаване през 2018 година Класацията е на уеб страницата Lonely Planet, който прави оценяването за 13-та поредна година . Целта е да подреди най-заслужаващите посещаване градове.

На първо място в подреждането се подрежда Севиля .

 Севиля

Севиля

Севиля постепенно се промени в последните 10 години, стимулират се създателите. Артистичното минало и настояще на града и ролята му в сериала " Игра на тронове " го сложиха на картата и го трансфораха в град номер едно за посещаване следващата година.

Странно също е наличието на американския град Детройт в подреждането. Спомняте си, градът банкрутира преди години, белязан е от рекордна безработица, а гетата са големи. Мотивът на създателите е, че градът е почнал да се възвръща от огромната рецесия, в която бе изпаднал.

 Детройт
Детройт

Там се строят нови игрища, хотели, паркове, и художествени галерии. Автомобилите отстъпват на изкуството, а младите актьори и други креативен настроени хора място за изява в изоставените квартали на града, които се трансформират в авангардна арт сцена.

На трето място е Канбера, Австралия. Административната столица е надалеч по-неизвестна от Сидни или Мелбърн. Климатът й е по-студен, а даже споделят, че там е малко скучно, а младежите палят колите си в петък, с цел да прекарат радостен уикенд в Сидни.

 Канбера

Канбера

Специалистите от Lonely Planet изясняват, че правят оценка градовете по новост, както и по техния " Х Factor ". Те са избрали Канбера поради нейните съживени градски елементи, взрива на заведения за хранене и кафенета, както и поради огромната си сбирка от национални съкровища.

Ето и цялостната ранглиста:

Севиля, Испания
Детройт, Съединени американски щати
Канбера, Австралия
Хамбург, Германия
Гаосюн, Тайван
Антверпен, Белгия
Матера, Италия
Сан Хуан, Пуерто Рико
Гуанахуато, Мексико
Осло, Норвегия
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР