Излезе информация, че Украйна се интересува да закупи нашите реактори,

...
Излезе информация, че Украйна се интересува да закупи нашите реактори,
Коментари Харесай

Украинци са искали да купят реактора на АЕЦ „Белене“?

Излезе информация, че Украйна се интересува да закупи нашите реактори, закупени за АЕЦ „ Белене ”, които се съхраняват. Те се интересуват, тъй като доста малко страни в света към този момент създават такива реактори ”. Това съобщи Валентин Николов, някогашен началник на БЕХ,  пред NOVA NEWS.

„ В енергетиката не може да правиш нещо без проект. Само за АЕЦ “Белене ” има над 10 отчета, всеки нов министър готви нов отчет. Липсва тактика. Ако е ясно – там ще се строи или няма да се строи, е елементарно ”, съобщи Николов. Той прикани да се гради върху признатата тактика от 2021 година, призната от Министерски съвет, само че не и от Народното събрание. Тя има Оценка на въздействието върху околната среда, оценка на база климат и влияние “, изясни той.

Сегашният длъжностен министър беше предложил енергийна визия. Трябва да се знае какво целим да реализираме. Всеки министър, колкото и да е способен, не може самичък да реши какво да се прави и какво – не, в енергетиката, изясни някогашният шеф на АЕЦ „ Козлодуй ”.

Безконтролно не трябва да се строят ВЕИ-та, тъй като те би трябвало да се балансират, сподели Валентин Николов.

 

Етикети: АЕЦ „ Белене " Украйна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР