Излезе едно изследване, че 74% от американците живеят от заплата

...
Излезе едно изследване, че 74% от американците живеят от заплата
Коментари Харесай

Петко Карамочев и Георги Найденов: „Проблемът не е в инфлацията, проблемът е в дълга“

„ Излезе едно проучване, че 74% от американците живеят от заплата до заплата. Американците, изключително междинната класа, живеят с много огромна предвидимост, само че 74% да живеят месец за месец - това е доста съществено. Ще се задвижи домино резултат, който има капацитета да срине дълготрайно стопанската система на Съединените щати и като цяло света. “ споделя скептично Петко Карамочев.
„ Променя се самата медийна среда. Хората от ден на ден стартират да имат вяра на вид влогъри, на хора, които в Youtube приказват, хора които не вършат изявленията по 10-15 минути или по пет минути, a го вършат по 1 час, по 2 часа и хората все по-малко имат вяра на стандартните медии, тъй като знаят, че те са опорочени по някакъв метод. “, споделя Карамочев.

„ Проблемът с централните банки е следния: те изоставиха инструментариума, който им е вероятен с цел да ръководят инфлацията. Ние бяхме в обстановка, може би десетина, 11-12 години, на съвсем негативна инфлация и заради тази причина централните банки „ закърняха “ от позиция на ръководство на инфлационните процеси и развиването на стопанските системи. Надявам се сега гладко да се стигне до този пик, да са се върнали към действителните равнища, които са за здравословни за едно икономическо развиване и да ги оставят някъде там. Но казусът не е в инфлацията, казусът е в дълга. “

Чисто стопански (в България) има какво да се желае повече. България е с много здравословна стопанска система и самият факт, че сега, колкото и необичайно да звучи, че няма държавно управление това подсказва, че сякаш страната е в доста здравословен стадий, т.е. даже без държавно управление се оправяме добре. От политическа позиция, това е цялостна гаранция за наличието на България в един сериозен и дълготраен Европейски съюз. Ние сме се заели с еврото, приемайки това участие, още като сме подписали документи за Европейския съюз и аз не виждам изобщо по какъв начин може да го дискутираме. Това е все едно сватбен обет, това е съюз, това не е просто ей по този начин - днеска желая, на следващия ден - не желая. “, изрича мнението си Петко Карамочев, по отношение на приемането на еврото.
Целият диалог на Георги Найденов с Петко Карамочев можете да гледате във видеото: 

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР