Излезе докладът на Транспортната комисия към Общинския съвет във връзка

...
Излезе докладът на Транспортната комисия към Общинския съвет във връзка
Коментари Харесай

Кметът: Не са доказани нарушения на служители на общината

Излезе отчетът на Транспортната комисия към Общинския съвет по отношение на инспекция за злоупотреби при изплащането на дотации и обезщетения в градския превоз на Пловдив. Това заяви пред публицисти кметът на Пловдив Здравко Димитров, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Разследването за това бе стартирано от Прокуратурата и Икономическа полиция по сигнали. Кметът бе безапелационен, че не са потвърдени нарушавания на чиновници на общината, по този начин както бе оповестено авансово от прокуратурата. “Спазили сме всичко, а дали всичко е тъкмо от страна на превозвачите, ще кажат проверяващите ", добави Димитров. “При нас те си подават документите, ние не може да ревизираме тяхното счетоводство. Ние броим курсовете и плащаме въз основа на тях ", сподели още кметът.

След това оповести, че защото горивото е скочило като цена, а цената на билетите и картите не е пипана от години, то общината е планувала 2 млн. лв. в бюджета, с цел да ги даде на превозвачите.

Кметът означи още, че ще държи всеки месец Транспортната комисия да се събира, с цел да има изясненост какво се случва с градския превоз. разгласи още, че на 9 декември е планувана среща с превозвачите, на която ще ги запознае и с плана за основаване на новото сдружение “Екобус ".

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР