Излекувани пациенти от COVID-19, които дават положителни проби, не са

...
Излекувани пациенти от COVID-19, които дават положителни проби, не са
Коментари Харесай

СЗО с важна информация за имунитета след боледуване от коронавирус

 Излекувани пациенти от COVID-19, които дават позитивни проби, не са наново инфектирани. Това обявиха специалисти от Световната здравна организация. За сходни случаи сигнализира Южна Корея, която мина пика на пандемията в края на февруари.

Около 300 пациенти в Южна Корея са дали позитивни проби за COVID-19 няколко седмици, откакто са оздравели.

" Някои пациенти, които са дали негативни проби, след седмица, две или повече са с позитивен резултат. Това, което се случва, е, че до момента в който дробовете се възвръщат, в тях остават мъртви кафези. При проучване с PCR, точно те дават позитивен резултат. Това не е зараза, не е наново заразяване, не е наново активиране, в действителност това е част от лечебния развой.

Още през февруари Китай заяви за първи случай на оздравял пациент, дал по-късно позитивна проба. Подобни случаи са регистрирани и в Япония ", 

сподели Мария ван Керкхове, механически специалист от СЗО:

 

" Могат ли хората да се заразят наново? Това, което знаем до момента, е, че когато някой се болести с COVID-19, основава антитела и те построяват имунитет една, две или три седмици след инфекцията. Но в този момент се опитваме да разберем дали тази реакция значи, че те разполагат с имунитет, дали имат мощна отбрана против болестта и в случай че е по този начин, какъв брой дълго трае имунната отбрана.

Отговорът скоро може да бъде открит във Во - дребното италианско населено място, което се трансформира в самобитна международна лаборатория за изследване на развиването на вируса и построяването на имунната отбрана. Във Во беше регистриран първия смъртен случай на Апенините ",  добави тя, представена от Българска национална телевизия.

След гибелта на 89-годишния мъж, 3-хилядният град беше подложен под карантина и на всички поданици бяха направени проби. Тогава 89 души дадоха позитивни проби. Последва цялостна " самоизолация " на популацията. След 9 дни тестванията бяха повторени. Сега популацията на Во е тествано за трети път.

" Ще имаме съвсем съвършена картина за развиването на вируса. Ще разберем кой, по какъв начин и за какво е развил антитела. Ще имаме и генетично изследване за имунната система ", информира Стефано Мерилиано, ръководител в Универиситета по медицина от Падуа.

Трето тестване на популацията във Во завършва на следващия ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР