„Изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката, но проблеми

...
„Изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката, но проблеми
Коментари Харесай

Нинова: Радев има мъжки комплекс от мен, към жената, която го създаде, със служебния кабинет връщат модела ГЕРБ-ДПС

„ Изкуствено се основава напрежение в областта на енергетиката, само че проблеми има. Решението е договаряния с „ Газпром “ и връщане на доставките. В момента страната няма потребност от спешен щаб, а неотложно да се договаря и да се обезпечи светлина и топлота в домовете “. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Корнелия Нинова пред БТВ.

„ 28 000 компании работят на газ и 250 000 служащи за подвластни от тях. Нямам информация дали има доставки на газ до края на годината. Поканете някогашния енергиен министър. Ние осигурихме обезщетения на компаниите от 250 лева Ако бяха банкрутирали предприятия, щях да кажа, че аз съм отговорна “, сподели още Нинова и добави, че решението е в дълготраен контракт. Тя се разсърди на водещата и помоли да не я пита за енергетика, тъй като била пристигнала да приказва за стопанска система.

„ Дошла съм да ви опиша следната история и апелирам да ми дадете тази опция. Поканете този, който е отговарял за енергетика. За министър на стопанската система беше назначен човек, който уволних от ВМЗ-Сопот. Установихме, че шефът на „ Кинтекс “ е и търговски шеф на частна компания. „ Кинтекс “ съставлява ВМЗ-Сопот в Египет, а по-късно се регистрира в частна компания, която се ръководи от зам.-министър от времето на държавните управления на Бойко Борисов. Служебният кабинет и Радев започнаха чистка на фрагменти на Българска социалистическа партия, започнаха възвръщат „ ГЕРБ-ДПС “ и унищожават шестмесечните ни старания да отрежем обръчите от компании. Опитват се да ме унижат, само че това няма да стане. В тази работа няма страсти. Започна метла на оня модел, против който се борехме. Президентът е пореден в държанието. Още предходната година пристигна в Народното събрание и сподели, че всички партии са статукво. Ние с Румен Радев не сме водили война, подкрепихме го и аз го направих президент, за което не скърбя. Явно има жадност за власт и за разтрошаване на партиите. Вероятно има мъжки комплекс към дамата, която го сътвори. Прави нови партии и ги използва. Сега се е обединил с ГЕРБ и с Движение за права и свободи, което е разрушително. Държавата би трябвало да има правила “, разяснява лидерката на Българска социалистическа партия.

Тя показа, че симпатизантите са реагирали остро против възобновяване на Кирил Добрев и на Калоян Паргов в „ столетницата “. Нинова похвали Янаки Стоилов в това отношение. Той отишъл да я пита дали може да стане част от правосъдната система. Тя добави, че към момента има вяра на Кирил Петков, само че акцентира, че е позволил неточности с изгонването на руснаците от посолството и със прекъсването на връзката с " Газпром ". Нинова посочи, че от Политическа партия са щели да позволен още гафове, в случай че не са ги спрели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР