Изкуствено сърце създаде екип от 30 студенти от всички специалности

...
Изкуствено сърце създаде екип от 30 студенти от всички специалности
Коментари Харесай

Румънци направиха изкуствено сърце

Изкуствено сърце сътвори екип от 30 студенти от всички специалности на Факултета по здравно биоинженерство и Факултета по медицина на Университета по медицина и фармация " Григоре Т. Попа " в румънския град Яш, заяви Аджерпрес особено за Българска телеграфна агенция.

Екипът с координатор докторанта Александру Плесояну е част от Центъра за нововъведения и софтуерен трансфер за грижа за възрастните и здравословно стареене - CITT MAVIS в университета. Групата се класира за огромния край на първия студентски хонкурс за основаване на изкуствено сърце " Харт Хакатон " (Heart Hackaton).

Доц. доктор Йонут Нистор, координатор на MAVIS, сподели, че огромният край на състезанието ще се състои на 30 октомври в Далас, Съединени американски щати.

" Конкурсът, траял една година, сложи пред студентите предизвикването да обмислят новаторски технологии за идващото потомство изкуствени сърца. Събитието даде опция на студентите да влязат в контакт със експерти от промишлеността и с откриватели в областта на вентрикуларните помощни устройства. Екипът на MAVIS, който ще показва Университета по медицина и фармация " Григоре Т. Попа " в Яш, взе присъединяване във всички стадии на състезанието и извърши условията, сложени от уредниците.

За класирането на огромния край беше нужно да се изготви отчет, в който подборно е показан стадият, доближат в създаването на прототипа. До края на състезанието екипът има за цел да създаде работещ първообраз, който ще бъде показан на събитието в Далас, Тексас ", сподели доцент доктор Йонут Нистор.

Наред с екипа на MAVIS на Университета по медицина и фармация " Григоре Т. Попа " в Яш за огромния край се класираха още седем екипа: от Калифорнийския баптистки университет (САЩ), от Университета на Нови Южен Уелс (Сидни, Австралия), от Американския ениверситет в Кайро (Египет), от Университета на Бат (Обединено кралство), от Университета Монаш (Мелбърн, Австралия), от Кралския институт за технологии (Стокхолм, Швеция) и от Университета в Кентърбъри (Нова Зеландия). 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР