Изкуственият интелект влезе в полезрението на мнозина през последната година.

...
Изкуственият интелект влезе в полезрението на мнозина през последната година.
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Работата, която ще бъде свършена през следващата година, подготвя почвата за огромен технологичен бум по-късно през това десетилетие

Изкуственият разсъдък влезе в полезрението на мнозина през последната година. Още по-масовото му потребление в развитите страни следва през идващите 18-24 месеца. А въздействието върху неща като продуктивност и нововъведения може да бъде невиждано. Това написа в обичайното си писмо по случай края на година съоснователя на Microsoft и човеколюбец.

Изкуственият разсъдък е напът да форсира темпото на новите открития с невиждана до момента скорост “, написа Гейтс в своя блог.

Една от задачите на неговата Фондация „ Гейтс “ е да концентрира вниманието върху потреблението на AI в развиващия се свят и да работи за гарантирането, че тези принадлежности ще се впрегнат и за решаването на здравни проблеми, които непропорционално засягат най-бедните в света, като СПИН, туберкулоза и малария.

Сред образците за AI разработки в областта на образованието и битката с заболяванията са:

Борба с устойчивостта към антибиотици или антимикробна устойчивост (АМР) - Изследовател от института „ Аурум “ в Гана, Африка, работи по софтуерен инструмент, който ще обработва масиви от информация, „ в това число локални клинични насоки и данни от здравното наблюдаване за това кои патогени сега са изложени на риск от развиване на устойчивост в региона – и ще прави оферти за най-хубавото лекарство, доза и дълготрайност “.

Персонализирано обучение, ръководено от AI, като да вземем за пример „ Соманаси “ – софтуерна стратегия за преподаване в Найроби, основана на изкуствен интелект, която „ е създадена предвид на културния подтекст, тъй че да се усеща позната на учениците, които я употребяват “.

Намаляване на рисковете по време на бременност, като се има поради, че „ приблизително на всеки две минути една жена умира при раждане “ в международен мащаб. Решенията в тази посока включват софтуерна стратегия за здравни служащи „ Copilot “, която се създава в Индия от Armman. Насочена е към медицински сестри и акушерки, работещи за „ възстановяване на възможностите на бъдещите майки в Индия “, като се приспособява към равнището на опит на помагащия служащ.

Чатбот за оценка на риска от ХИВ, който „ работи като неутрален съветник, който може да дава денонощни препоръки “, по-специално за „ маргинализирани и уязвими групи от популацията “, които се тормозят да приказват с лекари за половата си история.

Мобилно приложение за здравни служащи в Пакистан, което им разрешава да приказват с глас, с цел да попълнят здравно досие при посещаване на пациент на място, с цел да се преодолее казуса към това, че „ доста хора нямат документирана здравна история “.

Според Гейтс практическото приложение на AI ще настъпи през последните години на десетилетието.

Работата, която ще бъде свършена през идната година, приготвя почвата за голям софтуерен взрив по-късно през това десетилетие “ посредством AI, написа Гейтс.

Гейтс слага специфичен акцент върху приложенията с изкуствен интелект, които се основават в съответните страни и които евентуално ще бъдат по-добре приспособени към действителностите в тези страни. Например гласовото въвеждане в приложението за здравни досиета в Пакистан подхожда на публикуваната процедура хората да изпращат гласови известия на мобилни устройства, вместо да пишат известия.

Можем да научим доста от световното опазване на здравето за това по какъв начин да създадем AI по-справедлив. Основният урок е, че продуктът би трябвало да бъде съгласуван с хората, които ще го употребяват. ”

Гейтс предвижда, че разрастващите се страни няма да изостанат толкоз доста от развитите страни във връзка с внедряването на AI: „ В страни с високи приходи – като Съединени американски щати – остават 18-24 месеца от (достигането на) забележителните равнища на потребление на AI от популацията като цяло. В африканските страни чакам да забележим сходно равнище на потребление след към три години. Разлика има, само че тя е доста по-кратка от времето, което сме следили при други нововъведения. “

„ Намаляването на това закъснение е от основно значение за понижаване на неравенството по света. Дори и в сложни времена, не мога да не се усещам оптимист за бъдещето, когато мисля за това по какъв начин AI може да се употребява, с цел да доближат изменящите се технологии до хората, които се нуждаят от тях, по-бързо от всеки път. “

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР