Изкуственият интелект ще доведе до трансформация за живота на всички

...
Изкуственият интелект ще доведе до трансформация за живота на всички
Коментари Харесай

Бил Гейтс обясни как AI ще промени живота ни след пет години

Изкуственият разсъдък ще докара до промяна за живота на всички хора в идващите пет години, уверен е Бил Гейтс.

Предприемачът и софтуерен водач не е склонен с прогнозата на Международния валутен фонд, че към 40% от работните места могат да бъдат наранени от възхода на AI.

Според него, историята демонстрира, че всяка нова технология се появява със боязън и песимизъм, само че по-късно основава нови благоприятни условия.

" Както се случи с продуктивността на селското стопанство през 1900 година Тогава хората си споделяха: " Какво ще вършим в този момент? " Всъщност, бяха основани доста нови неща, доста нови категории работни места и сме доста по-добре, в сравнение с когато всички се занимаваха със селскостопанска работа ", изяснява Гейтс и твърди: " Сега ще бъде същото. "

AI ще направи живота на всички по-лесен, декларира той в изявление за CNN, като съответно показва, че технологията ще оказва помощ на лекарите да обработват документите си, което е " част от работата, която те не харесват, а ние можем да я създадем доста ефикасна ".

Тъй като няма потребност от " доста нов хардуер ", Гейтс счита, че достъпът до AI ще става през " телефона или компютъра, който към този момент имате, обвързван с интернет връзката, която към този момент имате ".

Той добавя, че подобренията с ChatGPT-4 на OpenAI са " трагични ", защото той може " всъщност да чете и написа ", като по този метод е " съвсем като да имаш служащ с бяла якичка, който да бъде преподавател, да дава здравни препоръки, да оказва помощ при писането на код и при позвънявания за техническа поддръжка ".

Според Гейтс, включването на тази технология в просветителния или медицинския бранш ще бъде " фантастично ".

Microsoft има партньорство с OpenAI на стойност няколко милиарда $, а Бил Гейтс остава водещ акционер в Microsoft, отбелязва CNN.

" Целта на фондация " Гейтс " е да се увери, че забавянето сред изгодата за хората в бедните страни и достигането до богатите страни ще бъде доста малко ", съобщи Гейтс на Световния стопански конгрес в Давос. " В края на краищата дефицитът на лекари и учители е доста по-остър в Африка, в сравнение с Запад. ", акцентира той.

Според показателя на милиардерите на Bloomberg Бил Гейтс има 140 милиарда $, което го прави четвъртия най-богат човек на Земята. Вероятно, той към момента щеше да е най-богатият човек на планетата, в случай че не отделяше солидна част от положението си за щедрост.

В изявлението си за CNN той добави, че не се тормози да загуби благосъстоянието си.

" Имам повече от задоволително пари за личното си ползване ", изяснява Гейтс. " Налага се да слизам от листата на най-богатите в света и ще бъда горделив, когато отпадна напълно ", добавя милиардерът.

Съоснователят на Microsoft и някогашната му брачна половинка Мелинда са дали обещание да дарят по-голямата част от благосъстоянието си на фондацията, която сътвориха дружно преди 20 години. Двамата към момента споделят и други филантропски инициативи.

През 2022 година Гейтс разгласи желанието на фондацията да раздава по 9 милиарда $ годишно до 2026 година и съобщи, че дружно с сътрудници като Уорън Бъфет са раздали към 100 милиарда $.

При ритъм от 9 милиарда $ годишно Гейтс планува, че ще раздаде всичките си пари след към 20 години, добавя CNN.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР