Изкуственият интелект, роботиката и учебни игри са във фокуса на

...
Изкуственият интелект, роботиката и учебни игри са във фокуса на
Коментари Харесай

Европейска нощ на учените в Експоцентър Флора

Изкуственият разсъдък, роботиката и образователни игри са във фокуса на Европейската нощ на учените в Бургас на 27 септември. Програмата стартира тъкмо в 16:00 ч. в Експоцентър " Флора " с показване на планове на възпитаници от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения. Те ще покажат своите познания и умения по роботика, ръководство на микроелектронни съставни елементи и програмиране на изкуствен интелект, оповестиха от община Бургас.

Официалното разкриване на Европейската нощ на учените в Бургас ще се състои на същото място в 18:00 ч. с приветствия от акад. Веселин Дренски - шеф на Институт по математика и информатика на Българска академия на науките, проф. доктор Севдалина Турманова - началник на Регионален център на Българска академия на науките за Бургас, проф. доктор Сотир Сотиров - зам.- ректор на Университет " Проф. доктор Асен Златаров ".

Интересен акцент в програмата е представянето на правилата на работа на невронната мрежа и опциите, които тя може да предложи за автоматизирано различаване с проби онлайн. За всички дейни участници в събитието са планувани награди от уредниците.

Европейската нощ на учените се трансформира през годините в емблематично събитие и регулярна среща, на която учените в другите страни членки на Европейския съюз показват свои достижения и провокации пред необятната аудитория в границите на един ден.

В България Европейската нощ на учените 2019 се реализира с финансовата помощ на Европейска комисия по Програмата за научни проучвания и нововъведения " Хоризонт 2020 ", план K-TRIO 3 (Researchers in Knowledge Triangle), с поддръжката на екипа на план УНИТе (Университети за просвета, информатика и технологии в е-обществото), финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък " 2014 - 2020. Тази самодейност има за цел да усили разбирането на обществото и най-много на младежите за върховите достижения в науката и нововъведенията, както и приноса на Европейска комисия за тях.

Инициативата Европейска нощ на учените 2019 е отдадена на развиването на новите технологии и е включена в програмата на Деветата интернационална конференция " Цифрово показване и запазване на културно и научно завещание " - DiPP2019 (26-28.09.2019 г.).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР