Изкуственият интелект неизбежно ще се контролира сам, като може да

...
Изкуственият интелект неизбежно ще се контролира сам, като може да
Коментари Харесай

Мъск ще противодейства на изкуствения интелект с изкуствен интелект

Изкуственият разсъдък неизбежно ще се управлява самичък, като може да " унищожи човечеството ", въпреки че това ще бъде друго от сюжета на " Терминатор ", счита американският милиардер Илон Мъск.

" Всичко върви натам, безусловно ", съобщи Мъск пред Fox News, представен от БГНЕС.

Така той отговори на въпроса дали може да се появи изкуствен интелект, който да е невероятно да бъде изключен, тъй като ще се управлява самичък.

Милиардерът и софтуерен магнат разкри, че ще сътвори своя версия на чатбот с изкуствен интелект, наименуван " TruthGPT ".

" Ще пускам нещо, което назовавам TruthGPT, или оптимално търсещ истината ИИ, който се пробва да разбере естеството на Вселената ", сподели Мъск. " И мисля, че това може да е най-хубавият път към сигурността, в смисъл, че ИИ, който се грижи за разбирането на Вселената, е малко евентуално да унищожи хората, тъй като ние сме забавна част от Вселената. "

Мъск прикани за контролиране на тази област и за основаване на организация, която да дава отговор за нея, по-скоро рано, в сравнение с късно.

" Човек се пробва да контролира нещо едвам откакто се случат неприятни неща. Ако това се случи в региона на ИИ, може да е прекомерно късно, конреолът ще бъде у ИИ ", сподели милиардерът.

Той съобщи, че ИИ, който не работи по предопределение, е по-опасен от неприятните коли или самолети, тъй като има капацитета да " унищожи човечеството ". Мъск означи, че това няма да се случи тъкмо по сюжета на " Терминатор ", защото " интелигентният " съставен елемент на ИИ ще бъде в центровете за данни, а съзнателните машини за ликвидиране са последният поврат в сюжета. " Роботите са крайният фактор ", сподели Мъск.

Според милиардера в софтуерната промишленост има последователи на създаването на супер ИИ допустимо най-скоро. Мъск разкри, че съоснователят на Гугъл Лари Пейдж е един от тях. Според Мъск в частните им диалози и даже обществено последният е изразявал хрумвания за " цифров господ ". " Струва ми се, че той не се отнася задоволително съществено към сигурността, обвързвана с ИИ. Изглежда, че желае да види супер ИИ допустимо най-скоро, всъщност цифров господ ", сподели Мъск.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР