Изкуственият интелект на Facebook засича 94.7% от публикациите с реч

...
Изкуственият интелект на Facebook засича 94.7% от публикациите с реч
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Facebook засича 94.7% от речта на омразата

Изкуственият разсъдък на Фейсбук засича 94.7% от изявленията с тирада на омразата, които биват премахвани от платформата.

Главният софтуерен шеф на обществената мрежа, Майк Шрьопфер разкри този факт, добавяйки, че софтуерът доста се е подобрил – през 2017 година този индикатор е отчитал едвам 24%, съобщи CNBC.

Речта на омразата е един от най-големите проблеми на обществените медии, в това число Фейсбук, Twitter и TikTok, които назначават хиляди модератори на наличие по света, да преглеждат постове, фотоси и видеа, споделяни в платформите им.

В сряда, над 200 модератори на основаната от Марк Зукърбърг компания обявиха в отворено писмо, че животът им е бил пожертван, откакто били принудени да се върнат в офисите си по време на пандемията от новия ковид.

Хората сами по себе си не са задоволителни, по тази причина и софтуерните колоси стават все по-зависими от изкуствения разсъдък.

„ С милиардите консуматори, употребяващи нашите платформи, разчитаме изкуственият разсъдък да мащабира работата си по прегледа на наличието и да автоматизира решенията, когато е допустимо “, изясни Шрьопфер. „ Целта ни е да видим речта на омразата, дезинформацията и други форми на нарушаващо политиката наличие бързо и тъкмо “, добави още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР