Изкуственият интелект ChatGPT скоро ще има свой конкурент. Google е

...
Изкуственият интелект ChatGPT скоро ще има свой конкурент. Google е
Коментари Харесай

Google скоро ще пусне своя отговор на ChatGPT

Изкуственият разсъдък ChatGPT скоро ще има собствен съперник. Гугъл е съвсем подготвена със своя отговор на плана на OpenAI и ще го показа до няколко седмици, оповестява CNET.

" В идващите седмици и месеци ще създадем езиковите си модели налични. Ще стартираме с LaMDA, с цел да могат хората непосредствено да взаимодействат с тях ", разгласи изпълнителният шеф на Alphabet (холдингът, сплотяващ бизнесите на Google) Сундар Пичай.

Пичай споделя, че Гугъл ще обърне внимание над " виновния изкуствен интелект ". Това значи, че компанията ще внимава дали логаритмите не генерират проблематични отговори, не развиват расистки или други дискриминационни тези, които постоянно се оказват предизвикателство за първите версии на технологиите.

Целта на Гугъл е непрекъснато да развива умните си логаритми и да ги прави налични за всеобщия консуматор, за бизнеса и редом да ги внедрява в личните си услуги. " Ще бъдем дръзки, виновни и съсредоточени. Разумно отменяне на невъзможното постоянно е било в ядрото на нашата компания през цялото време ", добавя Пичай.

Финансовите резултати на Alphabet последваха и останалите ИТ колоси, като се свиха доста поради икономическите проблеми. Въпреки това Гугъл ще резервира темпото на развиване и солидните вложения в изкуствен интелект. Тези планове са съществени за бъдещето на компанията и целта им остава висок. За сметка на това Гугъл може да спре или отсрочи други, по-маловажни начинания.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР