Изкуствения интелект се превръща в инструмент за лесно създаване на

...
Коментари Харесай

Невронна мрежа на Meta генерира видео по текст


Изкуствения разсъдък се трансформира в инструмент за елементарно основаване на богато наличие
(снимка: CC0 Public Domain)

Meta – компанията, под чиято шапка оперира Фейсбук – показа следващата си иновация. Това е невронната мрежа Make-A-Video, която има уникалната  дарба да генерира видео от текстово изложение.

Наскоро бяха оповестени няколко невронни мрежи, които основават изображения от текст. Екипът от инженери по машинно образование в Meta отива една крачка по-напред с логаритъма Make-A-Video, който е кадърен да основава къси видеоклипове от текстово изложение.

На този стадий мрежата генерира единствено нискокачествено видео с артефакти, отбелязва The Verge. Но в бъдеще Meta може да усъвършенства технологията доста, тъй че да основава качествено видео наличие благодарение на изкуствен интелект.

„ Изследванията в областта на генеративния AI придвижват напред креативното изложение, като дават на хората принадлежности за бързо и елементарно основаване на ново наличие. Само накратко или редове текст Make-A-Video може да вдъхне живот на въображението и да сътвори неповторими видеоклипове, цялостни с живи цветове и пейзажи “, споделят разработчиците от Мета.
още по темата
Марк Зукърбърг назова работата по Make-A-Video „ изумителен прогрес “, отбелязвайки, че основаването на видеоклипове е доста по-трудно в сравнение с изображения. Видеоклиповете, генерирани посредством новия логаритъм, не престават не повече от 5 секунди и нямат тон.

Meta към момента не е направила обществено налична невронната мрежа Make-A-Video. Това може да значи, че оповестените от компанията видеоклипове може да са били деликатно подбрани, с цел да показват логаритъма във допустимо най-хубавата светлина.

Очаква се в бъдеще качеството на видеоклиповете, генерирани от невронната мрежа, да се усъвършенства. Meta има вяра, че инструментите за основаване на видеоклипове, сходни на Make-A-Video, могат да бъдат скъпи за основателите на наличие и артистите.

Въпреки това, както в тази ситуация с логаритмите за генериране на изображения по изложение, такива принадлежности могат да бъдат рискови. Така да вземем за пример, сходни логаритми биха могли да се употребяват за дезинформация, агитация и други недобронамерени цели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР