Изкуствен интелект, разработен от компанията „ДийпМайнд“, се изкачи в челните

...
Изкуствен интелект, разработен от компанията „ДийпМайнд“, се изкачи в челните
Коментари Харесай

Изкуствен интелект вече е в челните позиции играчи на компютърната стратегия „Старкрафт 2“

Изкуствен разсъдък, създаден от компанията „ ДийпМайнд “, се изкачи в челните позиции на извънредно сложната стратегическа игра „ Старкрафт II “. Постижението беше обявено в нов брой на списание „ Нейчър “.

„ ДийпМайнд “, която е част от портфолиото на „ Google “, и различен път е правила демонстрации какъв брой напреднал е изкуственият разсъдък „ АлфаСтар “. Преди време той още веднъж победи професионални играчи на „ Старкрафт II “.
Изкуствен разсъдък на “Гугъл ” победи професионални играчи на стратегическа компютърна игра В 10 от 11 игри той победи професионални играчи на "Стар Крафт "
Тази игра е извънредно комплицирана и изисква от участниците да взимат стотици стратегически решения във всеки един миг, с цел да могат да победят.

Новото достижение, обаче, е друго. „ АлфаСтар “ освен е победил професионалните играчи, само че е достигнал сан „ Грандмастър “ – една от най-високите трофеи в играта.

„ Старкрафт “ дава доста благоприятни условия и проблеми, които се съпоставят с действителния свят. Новото достижение на „ АлфаСтар “ е извънредно вълнуващо, тъй като то ни разрешава да изследваме изкуствения разсъдък и да се научим по какъв начин да го създадем по-добър “, разясниха от „ ДийпМайнд “.

Какво съставлява „ Старкрафт “ и за какво е толкоз комплицирана?

В игра с двама души, всеки от тях стартира с избирането на извънземна раса, с която да играе. Има три разновидността – Зерг, Протос и Теран, като всяка от тях има свои плюсове и минуси.

Всеки състезател стартира с стеснен брой запаси и в хода на играта би трябвало да събира още, с цел да строи здания и разнообразни технологии.

Играчите виждат единствено дребна част от картата по време на игра, като новите места се разкриват последователно. Това значи, че един състезател не знае какво прави неговия конкурент до момента в който не разкрие тази част от картата, която той употребява.

Всичко това се случва в действително време с действителни хора, които взимат решения.

Във всеки един миг в една „ Старкрафт “ игра има почти 100 трилиона вероятни хода. Стотиците избори, които би трябвало да направи всеки състезател, водят до победа.

Подходът на „ АлфаСтар “

Екипът от „ ДийпМайнд “ разполага с голяма база данни на предходни играчи на „ Старкрафт “, която им е предоставена от компанията-производител „ Близард “.

Изкуственият разсъдък провел „ сухи тренировки “ с всяка една от трите компютърни раси, копирайки дейностите на най-хубавите играчи от базата данни. „ ДийпМайнд “ основал и „ уличаващи “ играчи – сътрудници, чиято работа била да открива минусите в тактиките на съперниците си. След това изкуственият разсъдък създал спомагателна тактика, която да „ заобикаля “ тези дефекти и да направи личния си тим по-силен.

Всичко това се е случило в границите на 44 дни. Тъй като процесите на „ ДийпМайнд “ са с невъобразима скорост, това се равнява на 200 години човешка игра.
Картина, нарисувана от изкуствен интелект се продаде за 432 хиляди $ (СНИМКИ и ВИДЕО) “Портрет на Едмонд Белами ” е основан от специфичен компютърен логаритъм
Всяка обособена раса, към този момент създадена от изкуствения разсъдък, била „ пусната “ в игра с действителни хора.

За всяка раса „ АлфаСтар “ доближава сан „ Грандмастър “ – купа, давана на най-хубавите играчи.

Въпреки това от „ ДийпМайнд “ означават, че в света към момента има към 50 до 100 души, които са по-добри от „ АлфаСтар “ на „ Старкрафт II”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР