Изкуствен интелект може да произведе 40 000 потенциално смъртоносни химически

...
Изкуствен интелект може да произведе 40 000 потенциално смъртоносни химически
Коментари Харесай

Смъртоносен експеримент: Изкуствен интелект създаде над 40 000 химически оръжия за 6 часа

Изкуствен разсъдък може да създаде 40 000 евентуално смъртоносни химически оръжия, съгласно ново изследване.

Авторите на публикацията, оповестена в Nature Machine Intelligence по-рано този месец, обявиха, че са провели опит, с цел да схванат дали изкуственият разсъдък (AI) може да бъде употребен за неприятни цели. Резултатите от тяхната работа потвърдиха, че заплахата е действителна.

Като част от проучването нормалните данни бяха дадени на изкуствения разсъдък, само че той беше програмиран да го обработва по друг метод, изисквайки токсични комбинации.

„ За по-малко от шест часа след стартирането на нашия вътрешен сървър, нашият модел генерира 40 000 молекули, които са постигнали резултати в границите на стремежи предел “, се споделя в документа.

Той пристигна освен със съединението VX, което е един от най-опасните нервнопаралитични сътрудници, създавани в миналото, само че също по този начин и с някои незнайни молекули, които мога да бъдат по-токсични.

„ Това беше ненадейно, тъй като наборите от данни, които използвахме за образование на изкуствен интелект, не включват тези нервнопаралитични сътрудници “, споделиха откривателите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР