Изкуствен интелект е допустимо да участва в Грами, но няма

...
Изкуствен интелект е допустимо да участва в Грами, но няма
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще може да се състезава за "Грами", но няма да е избираем за приз

Изкуствен разсъдък е възможно да взе участие в " Грами ", само че няма да бъде избираем при определянето на премиите. Това посочи ръководителят на управителния съвет и президент на Националната академия за звукозапис Харви Мейсън младши, представен от АП.

Миналия месец Академията разгласи серия от промени в идните награди " Грами ", с цел да се приспособят те по-добре към разрастващата се музикална промишленост. Сред нововъведенията, отнасящи се до изкуствения разсъдък, има формулировки като " произведение, което не съдържа човешко авторство, не може да бъде класирано в нито една категория ". Тъй като музикалната промишленост продължава да се приспособява към тази нова технология, премиите " Грами " също ще се приспособят, сподели Харви Мейсън и направи значимо конкретизиране:
" Много е елементарно и просто: изкуствен интелект или музика, която съдържа детайли, основани от изкуствен интелект, е безусловно позволена за присъединяване и за разглеждане за номинация за " Грами ". Точка! ", сподели Мейсън пред Асошиейтед прес и добави: " Това, което няма да се случи, е, че няма да дадем " Грами " или номинация за " Грами " на тази част от музикалното произведение, която е сътворена посредством изкуствен интелект ".

 Наградите Наградите " Грами " прибавят три нови категории, в това число за най-хубаво африканско осъществяване

Ако изкуственият разсъдък или стратегия за моделиране на глас извърши основния вокал на дадена ария, песента ще може да взе участие в категорията за авторска ария, да вземем за пример, само че не и в категорията за осъществяване, тъй като " това, което се извършва, не е човешко създание ", изясни той и добави: " И противоположното - в случай че песента е изпята от същински човек в студиото и той е направил цялото осъществяване, само че изкуственият разсъдък е написал текста или музиката, песента няма да дава отговор на изискванията за присъединяване в категория за комбинация или авторска ария ".
" Стига индивидът да има принос, по-голям от минималния, което за нас значи важен, той постоянно ще бъде обсъждан за номинация или премия ", продължи Мейсън и добави: " Не желаеме технологиите да заменят човешкото творчество. Искаме да сме сигурни, че технологията усъвършенства, украсява или добавя човешкото творчество. Ето за какво заехме тази съответна позиция в процеса на награждаване ".

За да дефинира насоките си за изкуствения разсъдък, Академията за звукозапис взе участие в задълбочени изследвания, в това число осъществяване на софтуерни срещи на високо ниво. " Срещнах се със службата за авторско право. Говорихме за бъдещето и по какъв начин наподобява то на федерално и законодателно равнище ", сподели Мейсън, добавяйки, че диалозите за изкуствения разсъдък " в действителност са достигнали своя връх през последните шест месеца ".

 " Бийтълс " пускат последния си запис, завършен с изкуствен интелект

Новите протоколи за изкуствен интелект на " Грами " бяха оповестени три дни откакто Пол Маккартни показа, че " последният запис на " Бийтълс " е бил формиран благодарение на изкуствен интелект, с цел да се извлече гласът на Джон Ленън от остаряло демо. Без да знае степента на потребление на технологията, Мейсън не може да удостовери или отхвърли дали песента ще може да бъде номинирана за " Грами ".

" Нека първо забележим какво ще се окаже ", сподели той и посочи: " Но от ранните описания, които чух, бих си показал, че ще има съставни елементи на творбата, които ще бъдат безусловно възможни за номинация и премия ".

Наградите " Грами " през 2024 година ще се завърнат на нормалното си място в сцена " Крипто " в Лос Анджелис в неделя, 4 февруари 2024 година, като ще се излъчват онлайн по Си Би Ес и ще се предават онлайн по Парамаунт+.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР